Zelenskyj na kolenách – „prosí o mier“! Talianske médiá dnes informujú: Zelenskyj je zrazu pripravený na finálne prímerie s Ruskom !

10.10.2024 13:58

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol dnes vo štvrtok ráno v Londýne.

 

Prezident Zelenskyj po prvý raz vysiela signály, že je pripravený na prímerie v obrannej vojne proti Rusku a bude súhlasiť, ak sa tak stane za situácie pozdĺž súčasných frontových línií.

Jeho vyhlásenie je veľmi prekvapujúce.

 

Ešte pred rozhovorom s kancelárom Scholzom bude u pápeža v Ríme.

 

Ako uvádzajú talianske noviny Corriere della Sera, Zelenskyj na oplátku za mier požaduje „bezpečnostnú záruku od Spojených štátov v súlade s tými, ktoré poskytli Američania Japonsku, Južnej Kórei a Filipínam“.

 

Od Ríma, Paríža a Berlína – hlavných miest, ktoré Zelenskyj dnes a zajtra navštívi – však Zelenskyj dúfa aj v záruky rýchleho vstupu do Európskej únie, ktoré by Ukrajine ponúkli perspektívy rastu.

 

Tiež to zároveň znamená fakt, že Kyjev sa vzdáva svojho cieľa oslobodiť celé ukrajinské územie pred rokovaním s Vladimirom Putinom!

 

Prezident Putin takéto prímerie určite oslávi ako veľké víťazstvo Ruska vo vojne s USA, Západom a NATO.

Pravdepodobne pripomenie aj to, že Západ sa precenil vojensky aj technicky a nebol schopný dodať Kyjevu ani len dostatok zbraní, pričom ruské zbrane prevyšovali západné aj svojou účinnosťou a dokonalosťou.

 

Pre Zelenského sú momentálne šance na mier dobré:

 

„V októbri, novembri a decembri máme reálnu šancu posunúť situáciu k mieru a trvalej stabilite. Situácia na fronte ponúka príležitosť na rozhodné kroky na ukončenie vojny najneskôr do roku 2025.“

napísal ukrajinský prezident včera na X (Twitter).

 

Antwort an @ZelenskyyUa
In October, November, and December, we have a real chance to move things toward peace and lasting stability. The situation on the battlefield creates an opportunity for decisive action to end the war no later than in 2025.

 

 

 

Zelenskyj samozrejme veľmi dobre vie, že vojenská situácia na fronte Donbasu je pre Kyjev  neobyčajne kritická a že Rusi tam každý deň postupujú na celej frontovej línii a zaberajú čoraz viac z Ukrajiny. Operácia Kyjeva v Kursku bola totálne nezmyselná a ešte viac oslabila ukrajinské pozíice na fronte Donbasu.

 

 

A tak musí Zelenskyj kvôli obrovskej ruskej prevahe pochovať svoj plán na oslobodenie celého územia Ukrajiny.

 

Odborníci v súčasnosti kritizujú vojenskú situáciu Ukrajiny na celom fronte Donbasu.

 

Kľúčovou otázkou ale bude:

 

Kedy bude šéf Kremľa Putin pripravený urobiť prímerie?

 

Zelenskyj v podstate teraz Putina o to už prosí!