Západné alternatívne médiá glorifikujú a oslavujú Roberta Fica: Prvé vystúpenie slovenského premiéra po atentáte

08.06.2024 14:25

Robert Fico je pre nespočetné nezávislé alternatívne médiá na Západe nezlomným bojovníkom a neohrozeným hrdinom slobody, a to sa ešte viac umocnilo po pokuse o jeho odstránenie krvavým atentátom.

 

V týchto médiách sa stal symbolom odporu proti diktátu Brusela, proti úsiliu Západu zbraňami zničiť Rusko a tiež symbolom práva na patriotizmus a na sebaurčenie každého národa.

 

V ďalšom aspoň niečo z toho, čo tieto médiá o Robertovi Ficovi napísali:

 

„Vo svojom prvom vystúpení po pokuse o vraždu Robert Fico odpúšťa atentátnikovi a zároveň varuje, pričom opisuje štruktúry a dynamiku, ktoré viedli k útoku na neho.

 

Len približne tri týždne po útoku a pred voľbami do EÚ sa veľký kritik Bruselu, premiér Robert Fico už môže obrátiť na verejnosť vlastnými slovami. A jeho 15-minútový prejav je naozaj niečo mimoriadne a obdivuhodné. 

 

Tento muž si zaslúži obrovský rešpekt a nesporne ho už dávno aj má. V každom prípade u všetkých tých – a tých je čoraz viac – ktorí v ňom vidia politika, ktorý presadzuje nebojácne a neprestajne tie hodnoty, ktoré sú aj pre nich najdôležitejšími.

 

Fico útočníkovi, ktorý mu zbraňou v ruke siahal na život nielenže odpúšťa, ale nepodnikne ani žiadne právne kroky proti nemu – keďže bol podľa neho len poslom nenávisti, podnecovaným politicky neúspešnou a EÚ podporovanou opozíciou.

 

Robert Fico jasným a pokojným hlasom vysvetľuje bruselské metódy, ktorým čelí jeho vláda, ktorým čelí každá malá krajina, ktorá trvá na svojej suverenite.

 

Toto je jeho verdikt o útoku:

 

„Nemám dôvod veriť, že to bol útok osamelého šialenca [...] Dá sa očakávať, že protivládne médiá, mimovládne organizácie financované zo zahraničia a opozícia teraz začnú bagatelizovať pokus o atentát na moju osobu a tvrdiť, že to bol len útok šialeného človeka, a že medzi ním a opozíciou nie sú žiadne prepojenia a že poškodenie môjho zdravia nie je vážne. Je to kruté pozorovanie, ale právo na nesúhlas v EÚ už neexistuje.“

 

Fico však vo svojom prejave zachádza ešte oveľa ďalej a opisuje, ako vládcovia EÚ/NATO už roky zasahujú proti jeho sociálnodemokratickej strane, podnecujú nenávisť a otravujú spoločenskú klímu len práve preto, že SMER zásadne odporuje diktátu, ktorý určuje, že existuje len jeden názorový kurz - kurz „veľkých západných demokracií“ a že odmieta zasahovanie iných štátov do vnútorných záležitostí Slovenska, ako aj odmieta agresívne rozširovanie modelu EÚ.

 

„Ako malá krajina, akou je Slovensko, nie je ľahké zaujať túto pozíciu. Ale už mám s tým skúsenosti,“

hovorí  Robert Fico.

 

Veď už bol proti bombardovaniu Juhoslávie, proti vojne v Iraku, proti zavedeniu povinných kvót migrantov a teraz aj proti zrušeniu práva veta jednotlivých štátov EÚ

 

A Fico ďalej:

„Sebavedomá, suverénna slovenská zahraničná politika, hoci zaťažená členstvom v EÚ a NATO, ale aj tak orientovaná na všetky štyri svetové strany, jednoducho nie je v móde.“

 

 

Slovenský premiér kritizoval aj vylúčenie SMERu z Európskej sociálnodemokratickej strany a kritizoval Vyšehradskú štvorku, ktorá takmer vylúčila Slovensko. A ďalej opisuje, ako EÚ postupuje proti SMERu a jeho politickému postoju a ako podporuje proeurópsku opozíciu na všetkých úrovniach:

 

„Pre veľké demokracie bolo oveľa dôležitejšie mať na Slovensku k dispozícii také politické sily, ktoré boli pripravené robiť všetko pre to, aby slúžili cudzím záujmom, a nie dodržiavať naše zákony.“

 

Celé mesiace verejne varoval, že hrozí pokus o atentát na vládneho politika pre nenávisť podnecovanú opozíciou a jej spriaznenými médiami:

 

"Povedal som to verejne, v médiách, na tlačových konferenciách a aj všetkým veľvyslancom krajín EÚ a NATO na Slovensku."

 

Ficovo vystúpenie a jeho skvelý prejav vyvoláva celosvetovú vlnu solidarity so slovenským šéfom vlády.

 

Napríklad známy aktivista za občianske práva Chay Bowes o jeho prejave hovorí:

 

„Demokraticky zvolený slovenský premiér Robert Fico má do činenia s tými, ktorí stoja za pokusom o jeho vraždu.

Dokonca aj po postrelení zostáva odhodlaný byť väčším demokratom ako sú tí, ktorí stoja za atentátom na neho a ktorý sa tak pokúsili zabiť aj demokraciu – jeho demokraciu. Je to pozoruhodný muž."

 

Fico plánuje návrat do práce koncom júna alebo júla. V súčasnosti sa lieči na klinike. Fico o svojom zdravotnom stave hovorí:  

 

„Mám za sebou opakované operácie, veľa bolesti a utrpenia“ – no zdá sa, že sa uzdravujem a bude to malý zázrak, ak sa o pár týždňov vrátim do práce.“

 

Na tomto mieste len toľko z obrovského množstva objektívnych správ a informácií o Robertovi Ficovi v alternatívnych médiách a na alternatívnych webových portáloch  na Západe.

 

A ešte krátko, kto je Chay Bowes:  Je to írsky novinár, autor a geopolitický analytik, ktorý o. i. publikoval článok, ktorý viedol k vyšetrovaniu korupcie írskeho premiéra Lea Varadkara. Vystúpil aj na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN v roku 2023 o dodávkach západných zbraní Ukrajine.

 

 

 

Po Alexandrovi Dubčekovi je Robert Fico prvým slovenským politikom, ktorý sa stal mimoriadne oslavovanou a morálne vysoko oceňovanou osobnosťou v západných médiách – ale s jedným podstatným rozdielom oproti Dubčekovi:

Toho oslavovali systémové médiá Západu – Roberta Fica alternatívne.