Vrcholové stretnutie o zmene azylovej politiky a kontrole hraníc sa začalo dnes poobede na Ministerstve vnútra v Berlíne

10.09.2024 16:51

 

Za stolom sedia Thorsten Frei (51), výkonný riaditeľ parlamentnej skupiny Bundestagu a podpredsedníčka parlamentnej skupiny Andrea Lindholz (53) za CDU/CSU, minister spravodlivosti FDP Marc Buschmann (47), predseda parlamentnej skupiny Christian Dürr (47), za SPD okrem ministerky Faeser, podpredseda parlamentnej skupiny Dirk Wiese (41) a minister práce Hubertus Heil (51). A za spolkové krajiny zástupcovia Hesenska a Dolného Saska.

Za Zelených sa majú zúčastniť ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbock (43), členka štátnej rady BMWK Anja Hajduk (61) a Irene Mihalic (47), parlamentná manažérka parlamentnej skupiny.

 

Migračný obrat semaforu spôsobuje, že u Zelených to najmä na báze doslova vrie!

Predovšetkým požiadavka Únie odmietnuť všetkých migrantov na hraniciach, ktorí prichádzajú z bezpečných tretích krajín, vyvoláva zúrivosť Zelených.

 

Predsedníčka parlamentnej skupiny Katharina Dröge (39) na X: "Základom EÚ je, že štáty sa spoliehajú na spoluprácu namiesto izolácie."

 

Predsedníčka Zelených Ricarda Lang (30) na X:  "Národný unilateralizmus spôsobuje chaos a rozdelenie v Európe."

 

Členovia Zelených ventilujú svoju nespokojnosť ešte jasnejšie! Na X tweetujú svoj hnev.

 

Susanne Krause (členka Zeleného mestského zastupiteľstva z Drážďan): "Nebudem sa na to dlho pozerať, milí Zelení."

 

 

Valentin Uhlemann (študent práva z Lipska): „Som bližšie k odchodu zo strany. Som naštvaný na svoju stranu, Zelených."

 

Michael Lühmann (44, hovorca pre vnútornú politiku Zelených v Dolnom Sasku) je zaskočený:

„To, že sú to opäť SPD a dokonca naši Zelení, ktorí pomáhajú Únii realizovať politiku, ktorú si sama netrúfala realizovať, je obzvlášť tragické.“  

 

V tom dám Lühmannovi plne za pravdu - nikto z CDU-CSU a aj terajší šéf CDU Merz sa celé roky neodvážili ani len muknúť proti zničujúcej migrantskej politike Merkel. A aj teraz len preberajú za "svoje" to, čo už roky žiada AfD, a to len z veľkého strachu pred touto stranou ! (moja poznámka Roman Bednár).

 

 

Obzvlášť tvrdé obvinenie proti vlastnej strane prichádza od Philmona Ghirmaia (40), šéfa Strany zelených v Berlíne:

„Po nedávno rozhodnutom, bolestivom sprísnení azylového zákona je spoliehanie sa ešte viac na izoláciu len v záujme pravice a krídlových extrémistických strán“.