Vojnová indoktrinácia spoločností Západu! Z pohľadu Moskvy NATO vypovie Rusku vojnu, keď urobí to, o čom včera informoval nemecký mainstream v dvoch titulkoch

28.05.2024 13:03

Vojenskí, politickí a spoločenskí lídri na Západe skresľujú pôvod ukrajinskej vojny polopravdami a nepravdami s pomocou takýchto nepravdivých informácií sa presadzuje reštrukturalizácia spoločnosti a početné oblasti spoločnosti sú presiaknuté a otrávené militarizáciou.

 

V súčasnosti zažívame, ako sa sociálnodemokratický „militaristický“ minister Boris Pistorius stal u veľmi mnohých občanoch najobľúbenejším politikom Nemecka s presadzovaním zmeny mentality smerom k boju vo vojne, hoci je to v ostrom protiklade k mierovej požiadavke zakotvenej v nemeckej ústave.

 

Mnohé mienkotvorné médiá a poprední politici v Nemecku túto „zmenu mentality“ spoločnosti podporujú a otvorene ju požadujú.

 

Sociálny psychológ Harald Welzer varuje:

 

„Zažívame zmenu paradigmy v spoločnosti – vojna sa stáva viac možnou a potrebnou.“

 

A to aj napriek tomu, že článok 26 nemeckej Ústavy hovorí:

"Činy, ktoré sú vykonávané s úmyslom narušiť mierové spolunažívanie národov musia byť potrestané."

 

Včera jeden titulok v Bilde znel: Armády NATO sa pripravujú na operáciu na Ukrajine

 

Včera iný titulok v ZEIT-ONLINE oznamoval:

NATO chce Ukrajine umožniť používať západné zbrane v Rusku - Ukrajina by v budúcnosti mala byť schopná útočiť aj na vojenské ciele v Rusku západnými zbraňami

 

NATO vyzvalo svoje členské štáty, aby Ukrajine umožnili použiť západné zbrane proti vojenským cieľom v Rusku.

Parlamentné zhromaždenie NATO (PA) prijalo v bulharskom hlavnom meste Sofia zodpovedajúcu deklaráciu pod mottom „Stoj pri Ukrajine až do víťazstva“.

 

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg uviedol ako príklad možného použitia západných zbraní ukrajinský región Charkov.

 

Zdravotný výbor Bundestagu sa v apríli tohto roku zaoberal „posilnením zdravotného systému v prípade vojny“. Išlo konkrétne o zdravotnú službu Bundeswehru. Generál, štábny lekár  Norbert Weller v tejto súvislosti vysvetlil:

„Aby sme sa pripravili na scenár útoku Aliancie, potrebujeme silných partnerov a dobrú vzájomnú spoluprácu.

Na spoluprácu medzi klinikami Bundeswehru, klinikami Združenia poistenia zodpovednosti zamestnávateľov, univerzitnými klinikami a viac ako 660 klinikami nemeckej zdravotníckej siete je potrebné jej spoľahlivé zabezpečenie a nový právny rámec. A v neposlednom rade potrebujeme aj: ‚Digitalizáciu, digitalizácia a digitalizácia – ale ešte nie sme tam, kde by sme mali byť‘...“

 

Výbor sa zaoberal „výzvami starostlivosti o pacientov v prípade vojny, ktoré sa nedajú porovnať s civilnou starostlivosťou o pacientov. V prípade vojny treba počítať s niekoľkými stovkami zranených denne. V európskych zdravotných systémoch sa však požiadavkám na možnú obrannú udalosť, podľa výboru, pripisuje zatiaľ malý význam.

 

Rada nemeckých miest vyzýva na rozšírenie civilnej obrany a infraštruktúry bunkrov, aké existovali v druhej svetovej vojne, aby sa pripravili na vojnu nazývanú „núdzová situácia“.

 

Ministerka vnútra Faeser preberá takéto iniciatívy a „dokonca považuje výrazné rozšírenie civilnej obrany za nevyhnutné a ohlásila v Handelsblatte ‚významné investície do dobrých varovných systémov, moderných vrtuľníkov a iného vybavenia‘...“

 

Ministerka školstva Stark-Watzinger považuje školy „za zodpovedné za prípravu mladých ľudí na vojnu.“

Bayerischer Rundfunk dospel k tomuto záveru v správe z poslednej konferencie CDU:

 

"Nemecko diskutuje o svojej armáde a CDU sa chce postupne vrátiť k povinnej vojenskej službe, Združenie Bundeswehru chce zahrnúť každého, kto je schopný vojenskej služby."

 

Používanie médií je tiež jasne regulované a aj Civilná obrana je tiež zapojená do vojny:

"Plnenie humanitárnych úloh je nevyhnutné, pretože ohrozenie civilného obyvateľstva ozbrojenými konfliktami nemožno s istotou vylúčiť a sú predstaviteľné nebezpečné situácie, v ktorých má civilná ochrana zmysel."

 

Rétorika „zmilitarizovaných“ médií prezrádza manipuláciu:

„Vo vojne nemožno vylúčiť, že ľuďom bude ublížené (to predsa patrí k tomu). V odseku 20.2.2 sa preto uvádza: „Civilnému obyvateľstvu sa má dať zvláštne varovanie len v oblastiach, v ktorých v priebehu nepriateľských akcií jednoznačne hrozí bezprostredné nebezpečenstvo.“

 

Teraz všetky tieto plány na vojnu nachádzajú svoj ďalší vývoj v takzvanom „operačnom pláne pre Nemecko“:

„Pri prestavbe bezpečnostnej politiky je jasné, že Nemecko a jeho obyvateľstvo sa musia stať defenzívnejšími, aby boli vyzbrojení proti hrozbám a agresorom. Tieto výzvy... musí zvládnuť celý štát a spoločnosť ako celok... S týmto cieľom experti zo všetkých oblastí Bundeswehru rozvíjajú vojenskú časť národného obranného plánovania, teda „Operačný plán Nemecko“ (OPLAN DEU), v spoločnej plánovacej skupine zloženej z federálnej vlády, krajinských štátov a miest a obcí.

 

Bundeswehr vysvetľuje:

“Na federálnej úrovni sú kľúčovými rezortmi pre realizáciu efektívnej celkovej obrany Federálne ministerstvo vnútra a Federálne ministerstvo obrany. Od začiatku marca 2023 sa v TerrFüKdoBw pripravuje operačný plán pre Nemecko (OPLAN DEUEuropean Union). Experti a vojenskí plánovači zo všetkých častí a oblastí Bundeswehru spolupracujú v spoločnej plánovacej skupine.“

Ide o koordinovanú činnosť NATO, takzvaného „územného velenia“, federálnej vlády a civilných aktérov.

 

K tomu dodám:

 

V Európe je okolo 50 jadrových elektrární a mnoho ďalších jadrových zariadení. Len tieto objekty samotné, môžu spôsobiť, ak budú zasiahnuté – obrovskú nukleárnu katastrofu.

 

To bezpochyby znamená len jedno: Budúcnosť ľudského života v tejto časti sveta je možná len vtedy, ak bude mierová.

 

 

Žiaľ, v Nemecku semafór už ukazuje zelenú – zelenú pre vojnu! A semafór je zaužívaný výraz pre nemeckú vládu v Berlíne. A všetky výhybky sú už prehodené na koľajnice, ktoré vedú do vojny.

 

A v Európe sa nekonajú nikde žiadne obrovské masové demonštrácie proti vojne a za mier!

Nechajú sa Európania namiesto toho radšej masove pripraviť a nadšiť pre vojnu? Aby potom v nej masove hynuli!