Vo vláde Trumpa pribúdajú priatelia Putina: Minister zahraničia Tillerson. Clintonovci zúria

14.12.2016 16:45

Trump opäť šokoval amerických nepriateľov Ruska. Do svojej vlády povolal dávneho a dobrého priateľa V. Putina. Rex Tillerson je šéfom veľkokoncernu Exxon a udržiava s Ruskom už dlhé roky veľmi dobré obchodné vzťahy. Konkrétne aj s ruským Gazpromom.

S ruským prezidentom sa v Rusku už viackrát stretol aj neoficiálne – napríklad v auguste 2011 v Soči. Znalci ruského diania – ako odborník pre zahraničné vzťahy, Ušakov – hovoria, že Putin a Tillerson si rozumejú veľmi dobre aj po ľudskej stránke a že sú dobrí priatelia. Dodal, že ale okrem prezidenta je v Rusku viacero osobností, s ktorými má Tillerson úzke a dobré vzťahy.

Minister zahraničia Sergej Lavrov označil Tillersona za veľmi schopného muža, s veľkým zmyslom pre pragmatizmus a vyjadril nádej, že jeho pragmatizmus bude dobrým predpokladom na zlepšenie vzájomných vzťahov Ruska a Washingtonu. V roku 2012 vyznamenal Putin Tillersona „rádom priateľstva“ za rozvoj priateľstva amerického a ruského národa.

Prezident  Trump povedal o Tillersonovi, že má bohaté skúsenosti s vládami každého druhu a že má k nemu absolútnu dôveru.

Nový americký prezident obsadzuje takmer všetky miesta vo vládnom kabinete a v poradnom zbore nie so „zaslúžilými“ politikmi, ale s biznismenmi a generálmi. Presne ako hovoril vo volebnom boji: „Etablovaných politikov treba odstaviť, lebo sa skorumpovali, tak ako aj Clintonovci.“

Tillerson je už dávno známy aj tým, že je jednoznačne proti sankciám voči Rusku.

Clintonovci zúria a hovoria o tom, že Trump a jeho vláda je nekompetentná  a rusofilská a že nesmierne uškodí záujmom USA. V spolupráci so CIA sa v zákulisí ešte stále zúfalo pokúšajú dosiahnuť vyhlásenie nových volieb.

Nie bez zaujímavosti je to, že dve známe osobnosti americkej politiky, ktoré by na základe toho, akú politiku robili, exminister zahraničia James Baker a exministerka zahraničia Condoleezza Rice za vlády G.W. Busha mali byť proti Tillersonovi, ho vyslovene podporujú a robia všetko preto, aby skepticizmus voči nemu, ktorí širia Clintonovci a ich spojenci, eliminovali.

Je aj to „práca“ Vladimíra Putina? Ak áno, tak zrejme pre neho pracujú všetci démoni podsvetia.