Vladimír Putin: Pozrite sa, čo ste len urobilli z tohto sveta

14.10.2019 20:16

V západných médiách sa o ruskom prezidentovi píše veľmi často. Ale mainstream o ňom píše takmer vždy len tendenčne a zavádzajúco. A len zriedkavo tieto koruptné médiá dajú Putinovi možnosť, aby sa mohol sám v plnej autenticite vyjadriť k dôležitým problémom vo svete. A ak médiá Putina aj citujú, tak to robia väčšinou len vo veľmi skrátenej forme.

Vladimír Putin patrí k trom najdôležitejším politikom na svete a preto je jedno, či ho milujeme alebo nie, ale všetci by sme mali vedieť, čo si ruský prezident myslí o najdôležitejších problémoch nášho mimoriadne komplexného sveta, v ktorom je v súčasnosti veľa extrémne nebezpečných konfliktov.

Nemecký politik Thomas Röper má k Rusku veľmi blízky vzťah. Už ako mladík si veľmi obľúbil ruskú literatúru a ako autodidakt sa náruživo venoval jej štúdiu. Od roku 1998 chodieva každý rok do Ruska  a vždy tam strávil viac času ako v Nemecku. Po rusky hovorí úplne plynule a ruská duša mu je v mnohom bližšia ako nemecká.

Röper dobre pozná ruského prezidenta a veľmi dobre rozumie aj ruskej politike. Tvrdí, že jeho pozície a stanoviská sú už roky tie isté a nemenné. O Putinovi a jeho Rusku vydal aj skvelú knihu, ktorej názov znie - Pozrite sa, čo ste len urobilli z tohto sveta.

V knihe autor uvádza aj autentické pohľady Vladimíra Putina na Západ a na jeho politiku. Jeho slová sú tvrdou a neúprosnou kritikou Západu a kto si  ich objektívne prečíta, tak musí akceptovať, že Západ je pôvodcom a živiteľom nenávisti voči Rusku a že tento svet vedie, ak nič nezmení na svojej politike, priamo do záhuby.

V súčasnosti je protiruská propaganda rozbehnutá na plné obrátky aj v Nemecku. To všetko je zásluha nemeckej kancelárky, ktorá bola poslušnou a devótnou služobníčkou predošlej vlády USA, ktorú dominovali Demokrati. A želaním a či príkazom tejto vlády bolo, aby Merkel „vyhlásila“ Rusku nepriateľstvo. Pričom vláda USA veľmi dobre vedela, že ak tak urobí, tak potom to urobí aj celá EÚ.

Prečo tak Merkel urobila, o tom možno všelijako špekulovať.

Sú ľudia, ktorí tvrdia, že Obama a Demokrati mali v rukách niečo, čím ju mohli vydierať.

Helmut Kohl mal s Ruskom veľmi dobrý vzťah a aj k jeho vtedajšiemu prezidentovi Gorbačovovi pociťoval úprimné priateľstvo.

Dal mu slovo, že ak Moskva odsúhlasí zjednotenie Nemecka, tak Rusko bude mať navždy „svoju izbu v spoločnom európskom dome“ a že NATO nebude nikdy podnikať žiadne nepriateľské kroky voči Rusku a ani sa nikdy ani len nepriblíži k ruským hraniciam.

Merkel všetko zničila a nič z toho nerešpektovala, čo Kohl sľúbil Moskve na „večné časy“. Pritom bez Kohla by sa nikdy nebola stala šéfkou CDU a kancelárkou.

Dá sa s istotou predpokladať, že Kohl na sklonku života nesmierne ľutoval, že jej to umožnil.