Viceprezidentka USA Kamala Harris vyhlásila problém LGBT za svoju politickú prioritu, keď sa stane americkou prezidentkou

11.09.2024 14:05

Tim Walz povedal, že Spojené štáty by mali byť krajinou, ktorá prevezme vedúcu úlohu v dodržiavaní ľudských práv od členov hnutia za LGBT.

 

Americká viceprezidentka a demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harris považuje otázky LGBT za prioritu svojej zahraničnej politiky, keď bude zvolená za prezidentku USA.

 

V sobotu to povedal  na tlačovej konferencii jej kolega, guvernér Minnesoty Tim Walz, a budúci viceprezident USA, v prípade volebného víťazstva Harris.

 

„Musím vám povedať, že rešpektovanie ľudských práv LGBTQ+ ľudí na celom svete si Kamala Harris stanovila za prioritu zahraničnej politiky našej krajiny. Musíme sa stať krajinou, ktorá prevezme vedenie v tejto dôležitej otázke,"

 

vyhlásil Walz na predvolebnom zhromaždení vo Washingtone.

 

Prezidentské voľby v USA sa budú konať 5. novembra.

 

Pôvodne sa očakávalo, že Demokratickú stranu bude zastupovať úradujúci americký prezident Joe Biden, no po jeho slabom výkone v júnovej diskusii s Republikánom Donaldom Trumpom Demokrati čoraz častejšie vyzývali prezidenta, aby sa zriekol svojej nominácie na prezidentského kandidáta.

 

21. júla sa Biden napokon rozhodol odstúpiť a podporil svoju viceprezidentku Harris v tom, aby bola nominovaná na prezidentskú kandidátku.

Za partnera a kandidáta na viceprezidenta si Harris potom vybrala Walza.