Viceprezident Bundestagu Wolfgang Kubicki (FDP) nahnevane kritizuje svojich politických kolegov za neférové postoje voči politikom AfD

06.06.2024 16:24

Vyhlásil verejne, že je priveľa kolegov politikov, ktorí neodsudzujú násilné útoky na politikov AfD tak, ako to robia pri útokoch útoky na iných politikov.

Urobil tak krátko po krvavom útoku na politika AFD v Mannheime – o tomto incidente som písal v stredu.

 

Kubicki povedal, že už pred takmer piatimi rokmi varoval v nemeckom Bundestagu pred problémami, ktoré by nás postihli, keby sme pokračovali v zužovaní koridoru slobody prejavu a zavádzaní dvojitých štandardov pri kritike a odsudzovaní násilných útokov na politikov alebo na sídla strán.

 

 

„Ak sa jasne nedištancujeme od takéhoto porušovania zákonov – najmä ak sa to týka predstaviteľov druhej strany politického spektra – tak skôr či neskôr sa staneme spoluvinníkmi brutalizácie spoločnosti!"

tvrdí viceprezident Bundestagu.

 

Kubicki je presvedčený, že pre pravého demokrata musí byť irelevantné, aký dôvod sa skrýva za protidemokratickým konaním.

 

„A nikto nesmie byť preto prenasledovaný – riešením musí byť kultivovaná a vecná diskusia.

Najmä poslanci nemeckého Bundestagu musia slúžiť ako vzor pre kultúru diskusie v našej krajine“,

podčiarkol rezolútne svoje tézy tento politik s poľským priezviskom.

 

 

 

Kubickiho výzva na vlastný cech teraz znie:

 

„Prečo teda veľká časť politického spektra nepovažuje útok na predstaviteľa AfD za útok na demokraciu?

Veľmi pochybujem, že článok 1 našej Ústavy bol vždy nevyvrátiteľným základom v politickej diskusii pre všetkých zúčastnených. Toto sa musí konečne zmeniť."

 

Právnika Kubickeho, hoci patrí do vládnej strany FDP, ktorá nemá moje sympatie, si vážim a veľmi ho rešpektujem, lebo nemá najmenší problém argumentatívne presvedčivo odporovať svojím kolegom z FDP, alebo aj celej vláde, ak je presvedčený, že hovoria a konajú nezmyselne a nedemokraticky.

Napríklad bol a je veľkým kritikom korona politiky vlády.