Vládne v Nemecku už Orwellova brutálna totalita? Nemecký BKA vyšetruje označenie šéfky Zelených Ricardy Lang na internete ako tučnej osoby!

30.08.2024 20:53

Podľa viacerých nemeckých blogerov Spolkový úrad kriminálnej polície (BKA) vyšetruje jedného používateľa platformy sociálnych médií „Gab“.

 

Jeho „ťažkým zločinom“ je:

 

Podozrenie z realistického opisu vysokopostavenej političky Strany zelených Ricardy Lang, šéfky Zelených,v ktorom mal hanlivo okomentovať poslankyňu Bundestagu ako „tučnú“. 

Pritom opísal len realitu – samotná Lang oficiálne priznáva svoju telesnú váhu údajom: 120 kilo.

 

Používateľ známy ako: „@Die_Lunte_brennt_schon“

 

dokonca vôbec ani len nepoužil slovo „tučná“, ale jej mimoriadne nadmernú hmotnosť vo svojich príspevkoch označil ako „nafúknutú“. Neuveriteľne banálna vec, ale napriek tomu ju BKA vyšetruje ako obrovský zločin!

 

Federálny úrad kriminálnej polície (BKA) teraz požiadal platformu „Gab“ o informácie o tomto používateľovi pre účely policajného vyšetrovania.

 

Gab“ však tejto žiadosti nevyhovie a bude ju ignorovať. Úsilie BKA by sa však malo vnímať v širšom rámci cenzúry orwellovskej reality, ako ju vo svojom svetoznámom románe opísal ako svoju víziu pre rok 1984 Angličan George Orwell, ktorý zomrel ako len 47 ročný v roku 1950.

 

Žiadosť BKA obsahuje podrobné používateľské údaje, ako je ID účet, registračné údaje a IP adresa. Boli vyžiadané aj všetky údaje o stave používateľského účtu a údaje o identite dotyčnej osoby.

 

Majiteľ Gabu Andrew Torba cez „X“ o incidente uviedol:

 

„Jednou z najsmiešnejších zahraničných žiadostí o údaje, ktoré Gab dosiaľ dostal (a zamietol) z Nemecka, bola tá, keď chceli, aby sme doxovali používateľa, ktorý nazval političku nafúknutou.“

 

Podľa „zákona o digitálnych službách“ (DSA) sú platformy sociálnych médií v Nemecku povinné spolupracovať pri takýchto vyšetrovaniach, ale odmietavá odpoveď od „Gab“ naznačuje komplikovaný proces.

 

Nemecké úrady za vlády ľavicových červeno-zelených  určite zdôrazňovali dôležitosť rešpektovania dôstojnosti verejných činiteľov a varovali, že očierňovanie na internete nebude tolerované. Tolerované je to len v tom prípade, ak sú očierňovaní a urážaní politici AfD a BSW.

 

Diktatúra Nemecka – sloboda prejavu v Maďarsku

 

Takáto fraška by bola v Maďarsku za Orbána úplne nemožná. Veľmi názorný príklad: 

 

Budapešťský ľavicovo-zelený pro-Soros starosta Gergely Karacsony, známy svojím typickým, hlúpym úškrnom, opísal v uznávanom „Ekonómovi“ maďarského premiéra ako „malého a tučného“ a prirovnal ho k sebe: „Ja som vysoký a štíhly.“

Nikto ho za to policajne alebo dokonca štátnym kriminálnym úradom neobviňoval a nestíhal za spáchanie trestného činu!

 

Rozdiel medzi Orbánom a hystericky brechajúcou nemeckou Stranou zelených je okrem iného predovšetkým v tom, že Orbán reprezentuje slobodnú demokraciu, kým Zelení v Nemecku sa vyznačujú diktátorskou sebaprezentačnou cenzúrou, za ktorú  sa im čoraz viac občanov odmieňa rapídnym znižovaním ich preferencií.