Ukrajinská lekárka potvrdila mužom, že nie sú spôsobilí na vojenskú službu a zarobila tak milióny dolárov! Tí zrejme újdu do Nemecka, kde dostanú vysokú podporu

05.10.2024 13:09

Mužom schopným vojenskej služby vystavila 64-ročná lekárka na západe Ukrajiny potvrdenie o invalidite. Hotovosť sa našla „prakticky v každom rohu“ jej bytu.

Žena je tiež členkou prezidentskej strany Sluha ľudu. 

 

Šéfka lekárskej komisie na západe Ukrajiny si tak  zarobila milióny.

 

Počas razií v jej dome a na pracovisku v meste Chmelnyckyj polícia skonfiškovala viac ako päť miliónov v hotovosti, väčšinou v amerických dolároch.

 

Podozrivá sa pri domovej prehliadke pokúsila vyhodiť z okna aj dve tašky s pol miliónom amerických dolárov. V jej pracovni sa našli zoznamy s menami mužov, ktorí mali fiktívne choroby.

 

Spolu so synom, jedným zo šéfov penzijného fondu pre Chmelnický región, a ďalšími rodinnými príslušníkmi získala žena aj 30 nehnuteľností na Ukrajine, deväť luxusných áut, podnikové práva v hodnote miliónov a hotel. S nelegálnym príjmom sa kupovali aj nehnuteľnosti v Rakúsku, Španielsku a Turecku. Na zahraničných účtoch má aj viac ako dva milióny eur.

 

Lekárka je tiež poslankyňou prezidentskej strany Sluha ľudu v Chmelnyckej regionálnej rade.

 

Štátne zastupiteľstvo vo východoukrajinskom Charkove zároveň odsúdilo 13 lekárov, ktorí vydali potvrdenie o invalidite viac ako 400 mužom za sumu viac ako 2200 eur na osobu.

 

Roland Schorr k tomu ironicky píše:

 

Takéto iniciatívy by sa mali podporovať, aby títo „vlastenci“, o ktorých napísala, že nie sú spôsobilí na vojenskú službu, už nemuseli „utekať“ do Nemecka. Bola by to obrovská výhoda pre nemeckých daňových poplatníkov. Ušetrili by sme miliardy od našich občanov.

 

Táto najkoruptnejšia krajina by mala byť prijatá do EÚ okamžite, bezpodmienečne. To by bolo obohatenie pre EU!! Vitajte, vitajte!