Ukrajina zakázala pravoslávnu cirkev! Začne sa prenasledovanie kresťanov takmer podľa islamistického vzoru

22.08.2024 16:34

O zákaze Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi na Ukrajine už rozhodol parlament – ​​a tak je k uzákoneniu tohto zákazu potrebný už len podpis prezidenta. A to je len smiešna formalita – veď to, že k tomu prišlo je len jeho „zásluha“.

 

Západné systémové médiá o tom  „samozrejme“ mlčia, ako vždy keď kyjevský samozvaný vládca, autorizuje svoje protiruské  a v tomto prípade aj protiukrajinské nariadenia.

 

Boj ukrajinského režimu proti ukrajinskej pravoslávnej cirkvi trvá už dlhšie. Už koncom decembra 2022 Zelenskyj presadzoval zákaz kresťanského hnutia na Ukrajine. O necelé dva roky neskôr sa tak stalo a ukrajinský parlament prijal zákaz, ktorý prezident Ukrajiny privítal.

 

Návrh zákona 8371 prešiel prvým čítaním v októbri 2023 a teraz prešiel druhým čítaním, čo znamená, že čoskoro nadobudne platnosť.

 

Zelenskyj presadil zákon proti tomu, čo tlač NATO a USA dehonestovala a označovala ako „cirkev lojálnu Moskve“. Takže ukrajinský prezident má aj v tomto pípade plnú podporu Západu.

 

Zelenskyj tento krok deklaroval ako dôležitý krok k „duchovnej nezávislosti“ krajiny od Ruska.

 

Parlament drvivou väčšinou hlasoval za zákon. Za zákon o zákaze kánonickej Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi hlasovalo podľa novinárov 265 poslancov. Proti hlasovalo len 29, ďalší štyria sa zdržali.

 

To znamená, že všetky náboženské organizácie, ktoré majú sídlo v Rusku alebo ukrajinské, ktoré majú spojenie s Moskvou, ktorá je v ukrajinskom práve označovaná ako „krajina agresora“, budú na Ukrajine čoskoro zakázané.

 

To spustí vlnu represií voči kňazom a veriacim. Viacerí kňazi na Ukrajine už boli uväznení a ruskí pravoslávni kresťania na Ukrajine už boli prenasledovaní, a to sa teraz bude dramaticky stupňovať– informovali o tom niektoré zahraničné opozičné ukrajinské webové portále.

 

Kongregácie a hnutia ukrajinských pravoslávnych cirkví majú teraz deväť mesiacov na to, aby prerušili svoje vzťahy s ruskou pravoslávnou cirkvou. Ukrajinská pravoslávna cirkev Moskovského patriarchátu sa ešte v máji 2022 vyhlásila za „úplne nezávislú od Moskvy“, aby sa zachránila a prežila, ale to Zelenskemu nestačí.

 

Dokonca v niektorých islamských štátoch, ako napr. v Sýrii, Egypte, Jordánsku, či v Libanone majú kresťania neporovnateľne viac práv, ako kresťania na Ukrajine.

 

Ortodoxní ukrajinskí kresťania informujú v tlačovej správe:

 

Hoci Miestna rada Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi odhlasovala oddelenie sa od Moskovského patriarchátu už v máji 2022, o čom svedčia aj aktualizované stanovy cirkvi, ukrajinský štát naďalej túto cirkev označuje ako ruskú cirkev, čím „ospravedlňuje“ kruté prenasledovanie svojej vlastnej cirkvi.

 

Na rozdiel od Vatikánu je pravoslávna cirkev považovaná za neúprosného kritika transhumanistického postmodernizmu.

 

Analytici ako Tucker Carlson a Mike Yeadon už dlho tvrdia, že ortodoxní kresťania sú prekážkou a rušivým faktorom pre „nový normál“.

 

Zákazom tejto ukrajinskej cirkvi sa dosiahla nová úroveň autoritárskej represie na Ukrajine. A táto represia sa bude ďalej stupňovať.