Trumpov „viceprezident“ JD Vance: USA Republikánov nechcú mať vazalov EÚ – prepustíme ich z vazalstva

20.07.2024 15:41

Ak sa Donald Trump stane prezidentom USA, tak jeho vice sa stane JD Vance. Vance ale už teraz otvorene hovorí o novej bezpečnostnej architektúre pre Európu.

A chce zároveň oslobodiť EÚ spod protektorátu a či prepustiť z otroctva pre USA.

 

To by bol absolútny zlom pre ďalší osud EÚ – a tiež aj koniec NATO, tak ako ho poznáme v súčasnosti.

 

 

V rámci elít EÚ už preto vypukla panika. Dôvodom je JD Vance, ktorý sa možno čoskoro stane viceprezidentom USA.

 

Dôvod je celkom jednoduchý: Vance je totiž zarytým odporcom súčasnej „transatlantickej bezpečnostnej architektúry“ pod záštitou NATO. V tejto architektúre sú európske štáty závislé od USA, de facto nie sú suverénne a sú v podstate protektoráty USA. Vance je odporcom tohto poriadku a už má vypracované plány, ako ho odstrániť.

 

 

Vance sa k tomu už pred časom konkrétne vyjadril a o.i. v tejto veci vyhlásil:

 

„Úprimne povedané, dlhujeme to našim európskym partnerom. Američania chcú v Európe spojencov, ale nie vazalské štáty, a okrem toho naša štedrosť voči Ukrajine sa blíži ku koncu.

 

Európania by mali vnímať ukončenie vojny na Ukrajine ako potrebu tejto hodiny (NATO-Stoltenberg a  minister Pistorius určite škrípali zubami a tlak im nebezpečne stúpol, keď počuli tieto slová – moja pozn.) .

 

Európske štáty musia pokračovať v rozširovaní svojich priemyselných a vojenských kapacít. A Európa by už teraz mala zvážiť, ako presne chce žiť s Ruskom, keď sa vojna na Ukrajine skončí.

USA Demokratov sa pri ospravedlnení vojny často spoliehajú na modernú dominovú teóriu: Ak nezastavíme Putina na Ukrajine, nezastaví sa tam ani on.

 

Je však čas, aby sa Európa postavila na vlastné nohy. To neznamená, že musí stáť sama, ale nemôže naďalej používať Ameriku ako chromý barličku.“

 

To bola jasná výpoveď budúceho možného viceprezidenta USA a tá poriadna otriasla Bruselom a aj von der Leyen.