Triumfálny prejav triumfátora Donalda Trumpa k americkému národu – prítomných 18 000 delegátov bolo v emocionálnom vytržení a búrlivo oslavovali triumfátora

19.07.2024 12:03

Bol to super stranícky zjazd Republikánov, aký Nemecko nepozná – okrem toho široko ďaleko v tejto krajine niet politika, ktorý by sa čo len približoval k tomu, aby mohol byť triumfátorom.

 

Na konci podujatia sa zo stropu vznášali nespočetné balóny, kým rodina Trumpovcov niekoľko minút jasala a nechala sa oslavovať. Vedľa Donalda samozrejme stála žiariac a usmievajúc sa jeho atraktívna slovinská manželka Melania, o ktorej poplatné protitrumpovské nemecké médiá neustále dlhodobo šírili klamstvá a fámy, že Trumpa už opustila a s ním nežije.

 

Na tomto veľkolepom zjazde mal Trump svoj prvý prejav po pokuse o atentát! Pred 18 000 delegátmi bol na zjazde strany v Milwaukee (americký štát Wisconsin) oficiálne vymenovaný za vyzývateľa amerického prezidenta Bidena v boji o Biely Dom.

.

Trump hovoril 92 minút. Oveľa dlhšie, ako bolo naplánované a v reči veľa improvizoval a len časť čítal z toho, čo mal pripravené.

 

K pokusu o atentát povedal:

„Druhýkrát to už nebudete počuť, len tento jediný raz, pretože je bolestivé o tom rozprávať. Hudba hrala nahlas, kampaň prebiehala dobre. Všetci boli šťastní. O probléme migrantov na hraniciach som začal hovoriť. Za mnou a napravo bola veľká obrazovka s číslami o migrácii.

 

Aby som ju videl, otočil som hlavu doprava. Počul som syčivý zvuk a cítil som, že ma niečo udrelo do pravého ucha. Pomyslel som si: Čo to bolo? Môže to byť len guľka. Priložil som si ruku k pravému uchu a všimol som si krv! Hneď som vedel, že sme pod útokom. Vzduchom lietali ďalšie náboje. Tajná služba preukázala odvahu. Sú to skvelí ľudia. Vrhli sa na mňa, aby mi ochránili život. V tej chvíli som mal Boha na svojej strane. Cítil som to."

 

Pri útoku bol zastrelený veliteľ hasičov, otec rodiny Corey Comperatore (†50). Trump mu poďakoval a pobozkal jeho uniformu (za búrlivého potlesku), ktorá bola vystavená na pódiu. Trump oznámil, že pre rodinu sa vyzbieralo 6,5 milióna dolárov, aj vo vecných daroch.

 

„Obrazovka s číslami migrantov mi zachránila život. Milujem túto grafiku na nej,"

povedal Trump veľmi emocionálne a dodal:

"Naposledy som to chcel ukázať prítomným, ale nedostal som sa k tomu, pretože potom zazneli výstrely - dostal som sa len sem," povedal a mierne otočil hlavu.

 

Zaznel smiech a veľký potlesk v sále.  Potom zdôraznil, že chce uzavrieť hranice, aby zastavil ilegálnu imigráciu.

 

Triumfátor Trump rečnil za pultom a za jeho chrbtom stála obrovská kulisa Bieleho Domu, čo bola veľmi pôsobivo zinscenovaná symbolika.

 

K Demokratom povedal: „Vo voľbách sa určite pokúsia „podvádzať“. Pripomenul tak svoje tvrdenia o podvodoch s voličmi v roku 2020, keď „prehral „s Joe Bidenom.

Tiež zdôraznil, že to boli „smiešne voľby“ a že Demokrati „zneužívali“ Coronu na podvádzanie vo voľbách.

 

Ekonomika: Trump chce opäť povoliť ťažbu ropy a dav v hale kričí: „Vŕtať, vŕtať, vŕtať!“

 

 K vojne v Európe oznámil, že zastaví vojnu na Ukrajine, čo by sa nikdy nestalo, keby bol stále vo funkcii.

 

A ukončí aj vojnu proti Izraelu.

 

 

K jeho pravdepodobnému viceprezidentovi J.D. Vanceovi (39) povedal: „J.D. Vance a jeho neuveriteľná manželka Usha. Bude z neho skvelý viceprezident. J.D., toto so mnou budeš robiť ešte dlho. Užite si obaja túto jazdu! Títo skvelí dvaja študovali na Yale a tam sa stretli. Sú to múdri ľudia!"

 

K Joe Bidenovi: Trump hovoril o americkom prezidentovi Bidenovi s demonštratívnym znechutením, pritom len raz povedal jeho meno a tiež oznámil, že ho už nebude spomínať. Zdôraznil, že narobil USA viac škody ako desať najhorších amerických prezidentov dokopy.

 

K Číne hovoril vecne a nie štvavo ako Demokrati:

„Strácame pracovné miesta. Najlepšia dohoda, ktorú som uzavrel, bola s Čínou. Ale to už nebudem spomínať.

 

A ďalej: „Nedovolíme národom, aby nás drancovali. Budeme vyrábať iba v Amerike a nie niekde inde.“

 

K maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi:

Je to silný muž! Tlač ho nemá rada, pretože je taký silný.“

 

Okrem neho nespomenul žiadneho štátnika z EÚ, nestáli mu za to.

 

O Afganistane: Počas mojho funkčného obdobia nezahynul v Afganistane ani jeden americký vojak. Ale za Bidena zažili USA najväčšiu hanbu stiahnutím sa a so zabitím 13 našich vojakov. Prečo? Pretože Biden je taký slabý.

 

 K zmierenie a k zjednoteniu krajiny

sa Trump vyjadril stručne a jasne:

„Musíme dať krajinu späť dokopy, a to čo najrýchlejšie.

 

 

Odrazu sa aj nemecký protitrumpovský mainstream stáva opatrejším v tónoch o Trumpovi a prestáva o ňom hovoriť ako o zločincovi a hlupákovi!