Toto nie možné v žiadnej inej krajine na svete: V Nemecku sa žiadatelia o azyl môžu proti jeho zamietnutiu odvolať osemkrát !

31.08.2024 21:00

To je tak „vďaka“ migračnej politike SPD a Zelených, ktorá je v podstate ešte katastrofálnejšia voči vlastným občanom, ako bola politika Merkel.

 

Po krvavom „kúpeli“ v Solingene minulý piatok politici opäť žiadajú vyhostenie odmietnutých žiadateľov o azyl. Deportácie sa teraz musia ďalej urýchliť „právnymi predpismi“, povedal kancelár Scholz (SPD) v Solingene. „Konečne sa musí presadiť platný zákon,“ žiadal v Deutschlandfunk brandenburský premiér Woidke (SPD).

 

Vždy tak ale rozprávajú a či len fantazírujú, keď sa stane niečo hrozné.

 

23. októbra 2023, niekoľko dní po útoku Hamasu na Izrael, Spiegel uviedol: „Scholz považuje neregulárnu migráciu za najvyššiu prioritu a vysvetľuje, ako chce znížiť počet utečencov.“

Neurobil však vôbec nič.

 

Teraz sa vládni politici ešte usilovnejšie snažia ľuďom vsugerovať svoje rozprávky o tom, čo všetko urobia pre urýchlené a hromadné vyhostenie kriminálnych migrantov, lebo preferencie etablovaných strán sú pred voľbami 1. septembra vo východnom Nemecku katastrofálne nízke.

 

Už pred niekoľkými rokmi, 9. januára 2017 kancelárka Angela Merkel (CDU) verejne hlásala svoje nehanebné lži, keď oznámila začiatok Národného úsilia o deportáciu odmietnutých žiadateľov o azyl.

 

Neprišlo však od nej vôbec žiadne úsilie.

 

Boli to všetko len prázdne slová a zahmlievajúce klamstvá, aké nemeckí občania od politikov neustále pri rôznych príležitostiach počúvajú od roku 2015 . Po slovách ale nikdy nenasledovali činy.

 

Má to však ale aj svoj dôvod a ten občania nepoznajú – nikdy o tom médiá nepísali a nikdy sa o tom politici nezmienili:

 

Nemecký azylový systém zbavuje v tomto prípade štát absolútnej právomoci. Úrady a súdy sú zaplavené vlnami žalôb.

A to preto, že žiadateľ o azyl sa môže odvolať až osemkrát, kým bude jeho žiadosť definitívne zamietnutá a je povinný opustiť krajinu.

 

Takto vyzerá právny proces:

 

Ak Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (BAMF) zamietne žiadosť o azyl, migrant môže podať žalobu na Správny súd (VG).

Ak VG odmietne, ide na Vyšší správny súd (OVG). Ak ho tam odmietnu, môže sa nahlásiť štátnej vláde ako „mimoriadne závažný prípad“. Ak to nepomôže, môže podať novú žiadosť o azyl (následná žiadosť) a skúsiť to celé znova.

 

Ak ani v druhom kole neuspeje, môže žalovať o „doplnkovú ochranu“ alebo ochranu pred vyhostením. Federálna vláda na to poskytuje bezplatného právnika. Zelení to presadili začiatkom roka.

 

Dlhý súdny proces trvá približne dva a pol roka. Počas tohto obdobia dostáva sťažujúci sa žiadateľ o azyl finančnú sociálnu pomoc.

 

Na dlhej právnej ceste ho sprevádzajú stovky „mimovládnych organizácií“, rady dávajú tisíce pomocníkov a verejný sektor to podporuje. Špeciálne vybraní právnici pre utečencov sú k dispozícii, právnu pomoc hradí štát. A hradí aj náklady na miliónové konania pred správnymi súdmi.

 

 

To sú obrovské milióny od daňových poplatníkov, pričom občania ani len o tom netušia!!!