Švajčiarske médiá: EÚ útočí na priamu demokraciu Švajčiarska! Slovák Maroš Šefčovič je „generálom“ útoku s cieľom „dobyť“ Švajčiarsko pre Brusel!

21.10.2024 10:25

Právne záväzné referendá vo Švajčiarsku sú absolútne jedinečné a výnimočné. Viac demokracie  v Európe sa sotva niekde nájde.

 

V súčasnosti však EÚ požaduje od tejto alpskej krajiny jej zrušenie. Brusel tak podal presvedčivý dôkaz toho, že funguje ako „zamaskovaná“ diktatúra s honosnou nálepkou „demokracie“.

A je diktatúrou nielen vo vnútri EÚ, ale nárokuje si na svoj diktát pre celú Európu!

 

O kontroverznej rámcovej dohode medzi EÚ a Švajčiarskom sa rokuje od roku 2014. Hoci zmluva v skutočnosti niekoľkokrát zlyhala, v súčasnosti sa diskutuje o jej novom vydaní.

 

Vyjednávačom EÚ je zástupca von  der Leyen Maroš Šefčovič, učebnicový byrokrat EÚ. EÚ však nie je pripravená robiť kompromisy v kľúčových otázkach. Ani v otázke demokracie.

 

Na demokraciu má Brusel svoj názor a či svoju vlastnú autokraticko-diktátorskú definíciu.

 

„Švajčiarsko by malo Bruselu poslúchnuť,“ píšu niektoré probruselské švajčiarske média, „a úplne sa podriadiť zákonu EÚ.

 

„Hoci Švajčiarsko by naďalej zostalo mimo EÚ, konečným orgánom by preň bol Európsky súdny dvor a Švajčiarsko by muselo prijať aj iné právne predpisy, ako napríklad vnútorný trh.

Nemala by existovať ani ochranná doložka na obmedzenie prisťahovalectva z EÚ. Švajčiarski diplomati by to vraj chceli.“

 

Ale to, o čom napríklad NZZ neinformuje, je pravdepodobne zásadný problém - priama demokracia Švajčiarov.

 

„Problém: švajčiarska priama demokracia je proti záujmom 27 štátov EÚ,“ je rozhodujúca veta v švajčiarskom bulvárnom denník. Záväzné referendá sú v konečnom dôsledku nezlučiteľné so štruktúrou EÚ.“

 

Švajčiarsko je teda opäť na rázcestí. Pretože podľa Šefčoviča je dohoda (hnusný zákerný podmaňovací diktátorský díl) už takmer pri „cieľovej páske“.

 

Ale ak si chcú Švajčiari dlhodobo zachovať priamu demokraciu, tak zrejme budú potrebovať firewall proti EÚ. Ale je už na to takmer neskoro!

 

„Švajčiari vyhnite sa takejto dohode s EÚ,“ žiadajú iné švajčiarske médiá.

Vidí to však tak aj Spolková rada v Berne?

 

A či odsúhlasí túto potupnú dohodu a navlečie tak Švajčiarsku jarmo otroctva v službách Bruselu?