Sú za tým Republikáni? Ohrozenie Demokratov? Sexuálny škandál „P. Diddy” Combsa, kráľa rapovej hudby rozbúril pred voľbami celé USA! Vyšetruje ho justícia

13.10.2024 11:57

Poverenie Damiana Williamsa za prokurátora v kauze „P. Diddy“ vyvoláva rozruch. Už „zbabral“ prípad Jeffreyho Epsteina a zabránil obvineniu ďalších jeho komplicov. Podobne je to aj s kauzou Bankman-Fried. Veľmi túži chrániť establishment.

 

V trblietavom svete hip-hopu, kde sláva a bohatstvo často idú ruka v ruke, sa schyľuje k búrke, ktorá otriasa aj tými najtvrdšími zasvätencami. Sean „P. Diddy” Combs, kedysi nesporný kráľ impéria rapovej hudby, sa zrazu ocitol v oku legálneho hurikánu, ktorý hrozí, že jeho starostlivo vybudované impérium zmení na trosky.

 

Obvinenia proti Combsovi sa čítajú ako scenár hollywoodskeho trileru: Obchodovanie so sexom, sexuálne útoky, organizovaný zločin. Ale toto nie je film, to je pre bývalého hip-hopového titána trpká realita.

Pri raziách na Combsove nehnuteľnosti v Los Angeles a Miami vyslali federálne úrady zašifrovanú správu: Toto nie je niečo, čo možno riešiť v jemných rukaviciach.

 

Ale čím hlbšie sa do tohto prípadu ponoríte, tým viac otázok vyvstáva. V strede je postava, ktorej úloha – ako ukazuje súčasná kritická správa – vyžaduje kritické zváženie:

Americký prokurátor Damian Williams. Jeho činy – alebo skôr jeho zaváhania – vrhajú svetlo na systém, ktorý sa zdá byť prešpikovaný rodinkárstvom a pochybnými spojenectvami.

 

Williamsova kariéra sa javí ako ukážkový príklad vzostupu v amerických elitných kruhoch. Od Harvardskej univerzity cez Cambridge až po Yale Law School – jeho akademická cesta otvorila dvere do najvyšších kruhov.

Ale sú to najmä jeho politické konexie, ktoré skutočne zarážajú.

Obzvlášť pikantné je Williamsovo spojenie s Terrym McAuliffom, bývalým guvernérom Virgínie a blízkym dôverníkom rodiny Clintonovcov (Bill Clinton bol hosťom na ostrove Lolita a na Epsteinovom „Lolita Express“).

 

McAuliffe bol mentor ctižiadostivého právnika Williamsa a katapultoval ho priamo do srdca Demokratickej strany!!!

Veci sú ešte výbušnejšie, keď si pripomenieme Williamsove prepojenia na rodinu Sorosovcov. Cestu mu vydláždilo štedré štipendium od Sorosovcov. Táto podpora vyvoláva otázky o možných konfliktoch záujmov a nezávislosti prokurátora.

 

Williamsovo riešenie prípadu Combsa šokujúco pripomína jeho riešenie Epsteinovho škandálu. V oboch prípadoch sa zdá, že ignoruje alebo bagatelizuje kľúčové aspekty zneužívania detí. Napriek niekoľkým žalobám, ktoré proti Combsovi v čase zločinu podali neplnoletí, vrátane vážnych obvinení, ako je znásilnenie a rozšírené sexuálne obchodovanie, Williamsova porota zrejme tieto aspekty zámerne ignorovala. Namiesto toho sa obžaloba zameriava na relatívne mierne obvinenia !!!

 

Alarmujúce sú najmä správy o údajnej Combsovej praxi zbierania kompromitujúcich materiálov o celebritách a politikoch. Bývalý bodyguard tvrdí, že Combs má nahrávky „politikov, princov a kazateľov“. To vyvoláva podozrenie, že vyššie osoby môžu mať záujem o krytie.

 

Paralely s prípadom Epstein sú zarážajúce. Aj tam Williamsova kancelária zamietla kľúčové aspekty siete zneužívania detí pod koberec. V procese s Ghislaine Maxwell boli ako svedkovia predvolaní iba štyri z vyše 30 známych obetí.

Okrem toho bol Maxwell odsúdený len za jediné obvinenie z obchodovania s deťmi, a to aj napriek tomu, že sieť fungovala 25 rokov.

 

Vynára sa otázka: Čo vedie vysokopostaveného právnika ako Williams k takémuto pochybnému správaniu? Je to čistý oportunizmus, vydieranie alebo sú za tým ešte temnejšie motívy? Kto ťaží z Williamsovej nenápadnej investigatívnej práce?

Okrem toho, Williamsovo riešenie ďalších významných prípadov, ako je prípad zakladateľa FTX Sama Bankmana-Frieda, vyvoláva ďalšie otázky. Napriek masívnym obvineniam z podvodov a prepojení na vysokých politikov sa aj tu trestné stíhanie zdalo, že pokračuje so zatiahnutou ručnou brzdou. O hlbšie kopanie zrejme nebol záujem.

 

Vzniká tak obraz justičného systému, v ktorom osobné prepojenia a politické záujmy často prevažujú nad dôsledným stíhaním trestných činov.

 

Williams, kedysi oslavovaný ako maják nádeje na spravodlivejší justičný systém, je teraz podozrivý z udržania práve toho systému, ktorý sľúbil reformovať.

 

Kto je úzko prepojený z Demokratmi – ako Williams – ten ich „chrání“ ako môže!

 

V tomto prípade – tesne pred voľbami – by ale takáto „ochrana“ mohla nebezpečne uškodiť obom!