Strach rakúskych politikov a médií pred Kicklovým Orbanistanom v Rakúsku

08.07.2024 10:52

Po nedávnej tlačovej konferencii Orbána, Kickla a Babiša vo Viedni zachvátili médiá a politikov v Rakúsku a Nemecku obavy, že Kickl môže z Rakúska urobiť „Orbanistan“. Ale čo presne by predstavovalo Orbanistan?

 

Už na futbalovom šampionáte Euro 2020, ktorý bol preložený na rok 2021, zavládlo mediálne zdesenie z dystopických pomerov na Orbánových štadiónoch. Davy bez masiek, nekontrolovane vpustené dnu, a fandia bez toho, aby si diváci držali vzájomný odstup.

 

Nezaočkovaní ľudia si možno ešte v čase výluky pre neočkovaných pamätajú možnosť ísť sa v Maďarsku najesť do reštaurácie bez rúška, testu či iných nezmyselných obmedzení.

 

Do Maďarska ste sa mohli dostať úplne nerušene a nepozorovane, pri návrate do Rakúska ste potrebovali test alebo doklad o očkovaní.

Nie je žiadnym prekvapením, že politici z ÖVP-SPÖ-Green Neos a vládne médiá, ktorí schvaľujú povinné očkovanie, dostávajú záchvaty paniky. A teraz sú v Rakúsku stále ešte pri moci politici, ktorí vtedy zaviedli fašistické obmedzenia základných práv, a médiá, ktoré ich podporovali.

 

Rakúšan Thomas Schaurecker, ktorý emigroval do Maďarska má  o krajine postrehy, aké má v Rakúsku, Švajčiarsku či Nemecku málokto.

 

Ten hovorí:

 

“V súčasných dňoch si v našich médiách možno prečítať v rôznych kontextoch hrôzostrašné texty na tému:

Kickl chce zmeniť Rakúsko na Orbanistan

 

Preto vážení zástupcovia rakúskej tlače, ako Rakúšan, ktorý utiekol do Maďarska, aby tu mohol v pokoji žiť, mám niekoľko otázok.

Čo myslíte tým rakúskym Orbanistanom?

 

Ako dobre viete, štatistiky kriminality u nás doslova explodujú, ale ľudia tu v Maďarsku žijú ako v Rakúsku pred 25 rokmi. Nedochádza k hromadnému znásilňovaniu, každodenným útokom na policajtov, nikto vás neohrozuje nožom a ženy môžu bez strachu chodiť na prechádzky.

 

Kým stále menej Nemcov a Rakúšanov si môže dovoliť niečo jesť, tak ekonomika z ich krajín sa usadzuje čoraz viac v Maďarsku.

A rovnako ako ja, tak mnohí Rakúšania utekajú zo svojej krajiny pred neustálym trápením, strachom pred násilím migrantov, byrokraciou, ktorá páchne do neba, a daňami, ktoré už nikto nemôže zaplatiť.

 

A vedzte, vy prosystémoví rakúski žurnalisti, že v Maďarsku je bežná daň z príjmu len okolo 15 %. Ak si založíte s.r.o, tak istú dobu ponecháte si 100 % zisku. Ak máte 4 deti, už nikdy nebudete platiť dane. Neexistuje žiadna solidárna prirážka ani daň z minerálnych olejov, ktorá sa v Rakúsku zvyšuje každých šesť mesiacov.

 

Chceli by ste ešte niekoľko príkladov,  prečo žijem v Maďarsku oveľa radšej ako v mojej vlasti?

Je ich mnoho,  ale ešte aspoň niekoľko.

 

Kým Rakúsko svoje cesty a infraštruktúru čoraz viac zanedbáva, tak tu sa do týchto oblastí veľa investuje. Diaľnice v Maďarsku sú super, v Nemecku je to čoraz viac prepadák.

 

Viete, ako dlho som musel čakať na vsokorýchlostný internet? 4 dni, v Rakúsku/Nemecku by to boli týždne a či dokonca mesiace.

 

Niečo podobné sa dá povedať aj o lekárskej starostlivosti. Tu môžete získať termín okamžite, u vás neraz až po mesiacoch. Lekári sú špičkovo vyškolení, zubári patria k absolútne najlepším na svete. S veterinármi som mal dokonca tie najlepšie skúsenosti.

 

V Maďarsku existuje sloboda tlače. Tu si každý píše a hovorí, čo chce. U vás sa dostane do médií  len to, čo chcú mocní.

 

Osobne veľmi milujem Viktora Orbána. Je hrdý na svoju krajinu, vaši politici zakazujú štátnu vlajku.

 

On necháva Maďarov slobodne žiť. A nikdy by neobetoval Maďarsko na nezmyselnom bojisku Ukrajiny, už len za to si zaslúži medailu.

 

Takže milý Herbert Kickl, žiadam Vás:

„Urobte bezodkladne z Rakúska Orbanistan, tak urobíte pre Rakúšanov veľa dobrého.“