Skvelý Orbánov prejav v Štrasburgu bol ladený patrioticky! Ľavica ho zúrivo a detinsky naivne odsúdila spevom partizánskej piesne

10.10.2024 21:07

Maďarský premiér Viktor Orbán opäť robí česť svojmu menu ako nebojácny bojovník za národnú identitu, proti migrácii a ako mierotvorca. V tomto smere sa mu žiadny renomovaný stredoeurópsky politik ani len nepribližuje, s výnimkou Herberta Kickla a do istej miery aj Roberta Fica.

 

Tento týždeň plným právom veľmi pozitívne zhodnotil doterajší priebeh svojho predsedníctvo v Rade v Európskom parlamente. A zožal búrlivý neutíchajúci potlesk od členov skupiny „Patriots for Europe“.

 

Keďže totalitnej ľavici v spolupráci s „konzervatívcami“ EPP sa napriek všetkým svojim nedemokratickým a deštruktívnym pokusom nepodarilo zbaviť Maďarsko predsedníctva Rady, tak Ľavica  v parlamente reagovala trápnou zmesou detskej revolučnej agitácie a kvázi stalinských fantázií o svojej všemohúcnosti.

 

Niekoľko ľavicových „budúcich partizánov“ z EÚ parlamentu spievalo taliansku partizánsku pieseň „Bella Ciao“ z druhej svetovej vojny – na znak odporu voči Orbánovi.

 

Dokonca aj predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola ich ale napomínala.

 

Agent zelenej migrácie“ by chcel dať Orbána uväzniť:

 

Známy hater Maďarska, zelený poslanec EÚ a migračný agent, Nemec Daniel Freund, vyjadril svoju frustráciu na „X“  a tam nedemokratickým, totalitným spôsobom ľutuje, že Viktor Orbán vôbec môže vystúpiť v Európskom parlamente:

„Autokrat dnes vystúpil v Európskom parlamente. Pre demokraciu v EÚ boli už lepšie časy.“

 

Potom sa dokonca oddal svojej stalinistickej fantázii o všemohúcnosti – a to kvôli Orbánovej mierovej iniciatíve! A žiadal:

"Je čas vydať  na neho európsky zatýkací rozkaz."

 

Daniel Freund, člen Strany zelených v Európskom parlamente, vo svojej reči sa o. i. aj takto venoval maďarskému premiérovi:

 

„Bola to jedna z najživších diskusií, aké tento Parlament za posledné roky zažil. Viktor Orbán bol tvrdo kritizovaný za svoju korupciu a populizmus. Proeurópske sily v Európskom parlamente mu dnes dali jasne najavo, že pre svoj protidemokratický kurz nenájde väčšinu. Orbán musí predovšetkým ospravedlniť svoju korupciu. Od jeho nástupu k moci v Maďarsku zmizlo 14 miliárd eur.

 

Tvrdé slová von der Leyen na adresu Orbana, dúfajme, signalizujú prehodnotenie v Európskej komisii. Viktor Orbán je jednou z najväčších hrozieb pre našu demokraciu a jednotu Európy. Komisia musí nielen prednášať plamenné prejavy a ustarané listy, ale musí sa konečne vážnejšie rozhodnúť a zaviesť skutočné dôsledky na korupciu v Maďarsku a na rozklad právneho štátu. Je načase, aby boli všetky fondy EÚ pre Orbána a jeho skupinu konečne pozastavené.

Chceme späť svoje peniaze, pán Orban!"

 

Orbán neostal Freundovi nič dlžný a svoju tvrdú kritiku na jeho adresu zakončil slovami:

 

"Daniel Freund je najskorumpovanejší človek!"

 

A vrchol ľavicovej blamáže priniesol socialistický maďarský poslanec hysterickou akciou voči Orbánovi, keď zavrešťal svoju nehanbnú lož:

"Predali ste svoju krajinu Putinovi!"

 

Okrem viacerých iných v EÚ-parlamente sa za Orbána demonštratívne postavili aj EÚ poslanci AfD a BSW.