Škandálne a trestuhodné vyhlásenie! „Priaznivci Nord Streamu by sa mali ospravedlniť a mlčať,“ oznámil proamerický a proukrajinský prezident Tusk

18.08.2024 18:05

Plynovody Nord Stream v Baltskom mori zostávajú politickým problémom. Po odhaleniach o podozrivom Ukrajincovi, ktorý dokázal utiecť z Poľska napriek európskemu zatykaču, poslal poľský prezident Tusk nehanebný drzý odkaz všetkým, ktorí podporili výstavbu týchto zariadení.

 

Tým dal jednoznačne najavo, že patrí k tým, čo podporili a podporujú Zelenskeho, ktorý nesie zodpovednosť za zničenie Nord Streamu (ako som o tom písal v článku 14. augusta).

 

To spôsobilo mnohomiliardové škody Nemecku a Rusku.

 

Niekoľko dní po vyhlásení zatykača na Ukrajinca, jedneho zo šiestich, ktorí sa mali dopustiť sabotáže ropovodu v Baltskom mori sa k Nord Streamu, sa vyjadril poľský premiér Donald  Tusk na online platforme X nasledovne:  „Všetkým iniciátorom a patrónom Nord Stream 1 a 2 odkazujem, že jediné, čo by ste teraz mali urobiť, je ospravedlniť sa a byť ticho.“

 

Niekoľko výbuchov poškodilo a prerušilo dva plynovody Nord Stream 1 a 2 koncom septembra 2022. O páchateľoch sa na Západe dlho viedli rôzne zavádzajúce špekulácie, hoci iní, ako aj Seymour Hersh už dávno obvinili z výbuchu plynovodov jednoznačne USA a Zelenskeho.

 

Rusko-nemecký projekt bol vysoko politicky kontroverzný – nielen vtedy, keď Rusko vo februári 2022 zaútočilo na Ukrajinu. Poľsko výstavbu plynovodu Nord Stream 2 vždy odmietalo.

 

V stredu vyšlo najavo, že poľská prokuratúra dostala od nemeckej prokuratúry európsky zatykač na zatknutie podozrivého Ukrajinca , ktorý bol naposledy v Poľsku, ale údajne odtiaľ utiekol do svojej domovskej krajiny.

 

 

Po zistení zatykača a odchode podozrivého vyvstala v Nemecku otázka, či poľské orgány dostatočne spolupracujú pri riešení sabotáže (pričom samozrejme dobre vedia, že nespolupracujú vôbec – keby aj chceli, tak Tusk by to okamžite zatrhol. Je predsa verným vazalom Demokratov USA!).

Spriatelený alternatívny nemecký žurnalista k tomu o.i. napísal:

„Priaznivci Nord Streamu by sa mali podľa Tuska „ospravedlniť“ a „mlčať““. Ospravedlniť sa? Ale za čo pán Tusk?

 

Nemecká vláda by teraz mala okamžite zastaviť všetky platby EÚ a všetku podporu Ukrajine, kým nebude tento muž odovzdaný nemeckej justícii. Tento muž musí byť nájdený a vydaný, bez ohľadu na to, kde sa nachádza.

 

Nemôže sa predsa stať, že Nemecko platí miliardy dolárov a je týmto spôsobom poškodzované a ponižované, bez ohľadu na to, či je Nordstream-2 stále aktívny alebo nie. Ak ďalšie vyšetrovanie odhalí, že tento útok bol vykonaný s vedomím najvyšších poľských a ukrajinských vládnych kruhov, tak Nemecko by malo zvážiť, či má ďalšia spolupráca/podpora týmto krajinám zmysel.

 

Nikto by si nedovolil, aby sa s ním takto zaobchádzalo v súkromnom živote. Ak si to ale naša vláda nechá páčiť, nemá viac právo zastupovať nemecký národ!“