Šialenstvo: Nemeckej vláde chýba v rozpočte na rok 2025 12 miliárd, ale v Berlíne sa teraz vyhodí 143 miliónov na prestavbu hotela na ubytovňu pre nových migrantov!

20.08.2024 17:42

Táto vláda ruinuje Nemecko po každej stránke čoraz viac! Medzičasom to vedia už aj mnohí politici nielen z AfD a BSW.

 

Veľký 473-izbový hotel v hlavnom meste Berlíne zatvoria koncom septembra. Ubytovať sa tam má 1200 utečencov.

Miestni politici sú z toho zhrození.

 

Očakáva sa, že do roku 2027 príde do berlínskej štvrti Lichtenberg takmer 3 000 nových utečencov, čo zodpovedá malému mestu v Brandenbursku!

 

„Súčasná situácia ma veľmi znepokojuje. Senát sa k tejto veci musí konečne vyjadriť konkrétne. Nevidím od neho ale žiadny koncept.

 

Zároveň od Senátu nedostávame žiadne informácie o tom, ako by sme mali riešiť integráciu, školy a škôlky či jazykové kurzy. Pokiaľ ide o naše zdroje, sme na hranici našich možností,“

hovorí Benjamin Hudler (32), predseda parlamentnej skupiny CDU v okrese Lichtenberg.

 

 

V júni sa berlínsky Senát a Štátny úrad pre utečencov rozhodli využiť pre utečencov „City Hotel East“. V meste sú aj ďalšie štyri lokality s približne 1 700 miestami. Zrejme aj tie budú „darované“ utečencom. A všetko platí úbohý nemecký daňový poplatník, či chce alebo nie – nič nejde z vrecák politikov, ktorí to tak rozhodli!

 

„Sme blízko k tomu, aby malý Lichtenberg prijal jedného z piatich utečencov v meste, ale zároveň sme od Senátu nepočuli nič o tom, ako by sme mali riešiť následky.

 

Už vôbec neviem, ako to mám vysvetliť našim obyvateľom,"

povedal Benjamin Hudler.

 

Ako potvrdil hovorca odboru sociálnych vecí Senátu v reakcii na žiadosť médií, tak plochu 25 000 metrov štvorcových (rozdelenú na tri výškové budovy s 18 poschodiami) oficiálne prenajme spolková krajina Berlín 1. januára 2025 a odovzdá prevádzkovateľovi, ktorý sa potom bude starať o blaho migrantov v novom utečeneckom domove, nikdajšom luxusnom hoteli.

 

Časti objektov budú slúžiť na denné a voľnočasové aktivity v okolí.

Investícia 143 miliónov eur. To je samozrejme predbežné číslo a môže ešte o niekoľko miliónov stúpnuť, čo sa v Nemecku v podobných prípadoch bežne  stáva.

 

Čo bude ďalej so 75 zamestnancami hotela, nie je jasné. Ako sa médiá dozvedeli, tak o zatvorení boli informovaní až 27. júna. Samotný hotel na žiadosť médií o informáciu  nereagoval.

V areáli sa však nachádzajú aj ďalšie zariadenia vrátane zdravotného strediska.

„Oficiálne nám  nikto nič nehovorí, a tak oficiálne nevieme, čo sa s budovou stane a čo bude s nami,“ povedal pre médiá jeden zamestnanec.

 

Nemecko sa už stalo Turkostanom, Germano-Islamistanom a v neposledno rade aj Migrantstanom.

 

A už dlho o Nemecku platí to, čo vo svojej knihe o ňom napísal niekdajší dlhoročný SPD politik a bývalý člen berlínskeho Senátu Thilo Sarrazin, ktorý bol z SPD napokon vylúčený.

 

Titulok jeho knihy: Deutschland schafft sich ab – Nemecko sa samo zničí