Šéf rakúskej FPÖ-Kickl: „Gratulujem AfD a jej voličom v Durínsku a Sasku.“ Volili slobodu, demokraciu a svoj národ!

02.09.2024 20:40

Lídra FPÖ Herberta Kickla v nedeľu večer veľmi potešili výsledky volieb v Nemecku. Hneď zablahoželal AfD aj voličom v Durínsku a Sasku, ktorí jej dali svoje hlasy. Tieto výsledky volieb by boli poučením pre všetkých

odmietačov demokracie.

 

 Predseda FPÖ Herbert Kickl zdôraznil, že voľby vo východnom Nemecku priniesli jasné víťazstvo AfD v Durínsku a v Sasku AfD bola tesne druhá za CDU – pričom v oboch spolkových krajinách AfD dosiahla historicky najlepšie výsledky – a to je vyjadrením nádeje na zmenu systému.

 

 

Systémové strany boli masívne potrestané. Na federálnom politickom semafore zhasli všetky tri svetlá súčasne. Nemeckej vláde bol predložený účet východonemeckých voličov za jej katastrofálne škodlivú politiku pre nemecký národ.

 

Na účte bolo potvrdenie stroskotania vlády, a to s celkovým počtom menej ako 15 percent pre tri vládne strany strany v oboch spolkových krajinách.

 

„Výsledky volieb sú zároveň poučením pre všetkých, ktorí vylučujú a odmietajú demokraciu, a ktorí teraz musia ukázať, či sa ešte vedia učiť, alebo či chcú tvrdohlavo pokračovať v ceste do politickej bezvýznamnosti,“ povedal Kickl.