Robert. Kennedy Jr. prišiel na Trumpove podujatie v Arizone, kde oficiálne oznámil svoju plnú podporu D. Trumpa v jeho volebnom boji

25.08.2024 11:18

Bezprostredne po odstúpení z prezidentského súboja sa Kennedy Jr. objavil na predvolebnom zhromaždení Donalda Trumpa, aby mu vyjadril svoju podporu.

 

 

Trump mu počas svojho vystúpenia venoval tieto slová:

„Som veľmi rád, že môžem privítať úžasného muža, ktorého poznám už dlho a ktorý je veľmi rešpektovaný. Toto je Robert Kennedy Jr."

 

Potom poukázal na to, že kampaň Kennedyho Jr. bola veľmi úspešná a že ak by kandidoval ako demokratický kandidát, mal by veľkú šancu poraziť amerického prezidenta Joea Bidena.

 

Robert Kennedy Jr. na Trumpovom podujatí obvinil amerických Demokratov, že využívajú svoj vplyv na to, aby vytlačili svojich politických oponentov z volebnej kampane.

 

Pripomenul, že americký prezident Joe Biden sa vysmieval z „presvedčivého volebného víťazstva Vladimíra Putina“ a tvrdil, že Putin údajne bráni svojim vážnym oponentom kandidovať vo voľbách.

 

V súvislosti s tým vyhlásil, že to z čoho Biden „obvinil“ V. Putina sa dialo v USA, kde  kandidoval Kennedy Jr. v demokratických primárkach:

 

"Ale tu v Amerike Demokratický národný výbor zabránil oponentom objaviť sa na hlasovacom lístku."

 

Kennedy Jr., ktorý predtým oznámil, že preruší svoju kampaň a podporí republikána Donalda Trumpa, poukázal na to, že veľké americké televízne stanice s ním za 16 mesiacov, keď bol v prezidentských voľbách, urobili rozhovor iba dvakrát.

 

Pre Kennedyho mladšieho je ukrajinský konflikt jednou z najdôležitejších otázok, ako uviedol vo svojom vyhlásení o čiastočnom stiahnutí sa.

 

Fakt, že Trump chce ukončiť konflikt na Ukrajine, je pre neho hlavným dôvodom, prečo Trumpa podporuje.

 

Kennedy mladší sa vo svojom prejave zaoberal tým, prečo Kyjev v apríli 2022 zrušil mierové rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou a pripomenul úlohu britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý podľa Kennedyho mladšieho zrušil rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou v apríli 2022 Ukrajiny, a to na príkaz amerického prezidenta Joea Bidena:

 

„V apríli 2022 poslal prezident Biden Borisa Johnsona na Ukrajinu, aby prinútil prezidenta Zelenského zrušiť mierovú zmluvul s Ruskom, ktorú už chcel podpísať. Táto mierová zmluva by priniesla mier do regiónu."

 

Ruský prezident Vladimir Putin vo februárovom rozhovore s Tuckerom Carlsonom a pri mnohých ďalších príležitostiach povedal, že Rusko nikdy neodmietlo rozhovory s Ukrajinou, ale neurobí prvý krok po tom, čo rokovania v Istanbule zlyhali.