Republikánsky senátor odhalil: "V ukrajinskej vojne bojujú USA o tamojšie obrovské prírodné zdroje, aby ich nedostali Rusi!" USA sú teda krimiálni lupiči!

13.06.2024 16:41

Republikánsky senátor Graham sa v rozhovore v americkej televízii neobyčajne jasne „preriekol“, keď vyhlásil:

 

„Vojna na Ukrajine je len a len o vzácnych surovinách a nie o ´západných hodnotách´. Ide o výnimočne bohatú a obrovskú ´zlatú baňu´ cenných nerastov v hodnote 10 biliónov dolárov.“

 

Tým nepriamo povedal, že vôbec nie samozrejmé, že Donald Trump sa stane v ukrajinskom konflikte „mierovým prezidentom“ a ukončí zástupnú vojnu NATO a Západu na Ukrajine proti Rusku.

 

Prezradil to priaznivec Donalda Trumpa z Južnej Karolíny Lindsey Graham.

V rozhovore v televízii otvorene hovoril o tom, prečo by Rusko nemalo vyhrať, a uviedol na to rovnaký dôvod ako člen CDU, známy notorický vojnový prívrženec Roderich Kiesewetter, expert Bundestagu na „vojenskú politiku“.

 

Treba si len pripomenúť, čo Kiesewetter povedal ani nie tak veľmi dávno, a síce koncom roka 2023:

 

„Ak chce Európa dokončiť energetickú transformáciu a úplne striasť v tomto smere závislosť od Ruska, tak potrebuje svoje vlastné ložiská lítia.

 

Najväčšie ložiská lítia v Európe sú ale práve v Donecko-Luhanskej oblasti. EÚ preto musí expandovať do Donbasu.“

 

Nie je to nič iné, ako novodobý imperializmus v prevedení EÚ/USA a v tomto prípade explicitne vyjadrený vo vojne na Ukrajine.

 

A Lindsey Graham teraz vyslovil presne to isté ako Kiesewetter.

 

Graham, vyše 20 rokov senátor, v rozhovore pre CBS News Face the Nation „vysvetlil“, prečo si Washington nemôže dovoliť ruské víťazstvo vo vojne:

 

„To by viedlo k strate nášho priameho prístupu k prírodným zdrojom v Donbase a na Ukrajine.

 

Ide tu o prístup k 10 až 12 biliónom dolárov v cenných nerastoch. Preto bojujeme. Nechcem dať tieto peniaze a tieto bohatstvá Putinovi, aby sa o ne podelil s Čínou. Ukrajina sedí na ´zlatej bani´, a to treba spolu so Západom využiť. Našou pomocou sa môže sa stať najbohatšia krajina v celej Európe.“

 

Uprostred týchto brutálnych imperialistických tónov (prečo by ukrajinské suroviny mali byť biznisom pre USA?) Graham nemá problém zmeniť tému a odrazu vykresľovať Putina ako megalomana, ktorý chce obnoviť ruské impérium silou zbraní (pričom USA už od začiatku svoje existencie budovali zbraňami svoje obrovské impérium a zbraňami ho udržiavajú a rozširujú). 

Ukrajina je podľa neho len začiatok ruskej expanzie. Pritom len  nedávno Putin opäť vyhlásil, že nechce zaútočiť na NATO, pretože Kremeľ nie je ´bláznivý´.

 

Graham, zástupca neokonzervatívcov v rámci Republikánov, dáva jasne najavo, že prípadný mierový kurz Trumpa voči Putinovi by nebol jednoduchý. Republikáni – v každom prípade aspoň časť z nich - chcú tiež dobyť Ukrajinu a integrovať ju do vlastnej sféry vplyvu.