Rakúsky prezident hanebne a proti vôli občanov zneužil svoju moc: Poveril zostavením vlády dvoch porazených vo voľbách - ÖVP a SPÖ

23.10.2024 13:57

V Rakúsku sa „oficiálne“ stalo to, čo už dlhšie predtým bolo samozrejmosťou v zákulisí politického javiska:  

 

Prezident Alexander van der Bellen zvrátil demokratické volebné rozhodnutia, ignoroval prevažnú vôľu voličov a de facto umožnil vytvorenie novej vlády stranami, ktoré sú v súlade so systémom.

 

K moci sa tak dostávajú rekordní porazenci vo voľbách.

 

Rakúsky spolkový prezident Alexander van der Bellen v utorok poveril zostavením vlády rekordného volebného porazeného - stranu ÖVP spolkového kancelára Karla Nehammera  a vo voľbách vysoko porazenú SPÖ na čele s Andreasom Bablerom.

 

Ako je známe, obe strany dosiahli v posledných voľbách koncom septembra historicky najhoršie volebné výsledky.

 

V úplnom protiklade je tu FPÖ: Herbert Kickl dokázal s FPÖ dosiahnuť bezprecedentný rekordný výsledok a katapultovať stranu na prvé miesto.

Toto všetko sa neráta v očiach mocenských kruhov, ktoré sú pretkané len svojimi záujmami a vôbec im nejde o občanov.

 

Zotrvania pri moci – či už ide o volebné rozhodnutia alebo nie – to je pre samozvaných „superdemokratov“ to najdôležitejšie.

 

Vďačný pán van der Bellen!

 

Nie nadarmo všetky strany, s výnimkou FPÖ, ktorá do spolkových prezidentských volieb nominovala vlastného kandidáta, viedli masívnu kampaň za znovuzvolenie van der Bellena a teraz sa im tento postoj vypláca:

 

Spolkový prezident, ktorý je im za to nesmierne vďačný, a je viac ako len stranícky tým, že prvýkrát po voľbách v Rakúsku urobil to, že nie víťaz volieb zostavuje vládu, ale slabé porazencké duo bolo ním poverené zostavením vlády.

 

To je viac ako len smutná a neslávne hanebná kapitola novodobej histórie Rakúska!