Rakúske médiá informujú obdivne o SR a poukazujú na to, že v Rakúsku to nie je možné: Zakáže Slovensko vakcíny mRNA?

11.10.2024 20:34

Bude na Slovensku skutočne zákaz mRNA? Cesta tam je ešte dlhá, ale krajina berie spracovanie  katastrofálnej korona politiky veľmi vážne.

 

Slovenská komisia pre vyšetrovanie toho, čo sa odohrávalo počas tzv korona pandémie požaduje zákaz mRNA látok. Pred nedávnom ministerka zdravotníctva podala demisiu.

 

Oficiálne tak urobila z iných dôvodov, neoficiálne preto, lebo stále stojí za ortodoxným naratívom o Covide. To však môže byť len začiatok vnútropolitickej búrky.

 

Nemecká rozhlasová stanica ÖRR Deutsche Welle v stredu napísala:

„Slovensko chce zakázať mRNA“ a je to správne? A ak áno, aké sú šance?

 

Článok ÖRR, ktorý je v súčasnosti široko zdieľaný, je plný oficiálnych dezinformácií o Covide.

 

Z nich ale vyplýva, že zákaz mRNA by bol „nevedecký“ a pre zdravie Slovákov nebezpečný, lebo by ho ohrozoval. V konečnom dôsledku má byť článok Deutsche Welle aj varovaním, pretože na Slovensku podľa neho „vládnu antivaxxeri“.

 

Chce teraz Slovensko zakázať mRNA?

 

Zodpovedajúce odporúčanie dal aj šéf vyšetrovacej komisie Covid Peter Kotlár.

 

Premiér Robert Fico je tomuto kroku otvorený.

Pred niekoľkými dňami na Facebooku oznámil:

„Všetci viete, že ja osobne som bol vždy proti očkovaniu experimentálnymi vakcínami proti COVID, sám mám priateľov, ktorí utrpeli škody.“

 

Ale vzhľadom na pomer síl v rámci slovenskej vlády je málo pravdepodobné, že by sa zákaz zrealizoval.

 

 Na Slovensku vládne trojkoalícia.

 

Vedie ju Ficov SMER, sociálnodemokracia - EÚ kritická a konzervatívna sila. Prvým juniorským partnerom je HLAS, tiež sociálnodemokratický, ale lojálny voči EÚ a „progresívny“.

 

Kritici Fica z HLASu – premiéra rýchlo obvinili, že kontroluje ministerstvo zdravotníctva.

Druhým juniorským partnerom je pravicovo-populistická SNS.

Komisár pre Covid Kotlár pochádza z tejto strany. Kým Fico za nákupmi vakcín a politikou Covidu predošlej vlády poukazoval najmä na možnú korupciu, tak Kotlár mal predsa len jasnejšie slová. Ale aj Fico bol jednoznačne proti blokádam a povinnému očkovaniu.

 

Pri prezentácii správy Kotlár vysvetlil:

"Najvážnejším dôsledkom celej vykonštruovanej operácie s názvom pandémia COVID-19 je ohrozenie ľudského zdravia a potvrdenie naivity svetovej populácie, ktorá poslušne verila klamstvám o korone."

Kotlár dporučil zákaz látok mRNA.

 

Na stranu ministerky zdravotníctva sa postavil prezident SR Peter Pellegrini. Rýchlo protestovali aj lekárske združenia.

 

Nový minister zdravotníctva sa volá Kamil Šaško, je ekonóm a manažér.

 

„Predsedovi vlády som navrhol, aby rezort zdravotníctva viedol špičkový ekonóm a manažér Kamil Šaško,“

napísal na sociálnej sieti minister vnútra a predseda Hlasu. Zdravotníctvo je na konci, lekári a ošetrovateľský personál zápasia s nedostatočným financovaním. Verejná diskusia okolo vymenovania nového ministra zdravotníctva nie je o očkovaní mRNA. SNS však naďalej kritizuje. V koalícii je kríza.

 

Správa Deutsche Welle sa rýchlo rozšírila po celom svete. Netrvalo dlho a všelikde sa už vyhlasovalo, že Slovensko už technológiu mRNA zakázalo.

 

Dovtedy je však ešte dlhá cesta.