Rakúska exministerka zahraničia Kneissl: Západ už vypracoval plány aj na rozdelenie Číny

09.06.2024 11:46

Karin Kneissl je bývalá rakúska politička, diplomatka, expertka na Blízky východ a autorka. Od decembra 2017 do júna 2019 bola rakúskou ministerkou pre Európu, integráciu a zahraničné veci.

 

 

„Americké think-tanky prezentujú argumenty a plány na rozdelenie Číny na moslimské a iné časti“, vyhlásila Karin Kneissl.

 

Americké think-tanky vo svojich štúdiách vypracovali plány nielen na rozdelenie Ruska, ale aj Číny. Povedala to bývalá rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneissl v rozhovore pre agentúru TASS  na petrohradskom medzinárodnom  ekonomickom fóre (SPIEF), ktorého sa zúčastnila.

 

„Netýka sa to len Ruska. Tému balkanizácie som vyučovala na Diplomatickej akadémii pred mnohými, mnohými rokmi, a to pred viac ako 20 rokmi.

 

A pamätám si veľmi dobre, že som pritom narazila na štúdie amerických think-tankov, ktoré tiež rozvádzali možnú balkanizácie Číny.

Mali viaceré argumenty na to, že Čína by sa mala rozdeliť na čínsku moslimskú časť a ďalšie časti, už si nepamätám, akú presne geografiu mali na mysli,“

povedala Kneissl v Petrohrade počas fóra.

 

Predtým prezident Republiky Srbskej Milorad Dodik v rozhovore pre TASS povedal, že Západ 20 rokov „len trénoval“ a pripravoval sa na rozdelenie Ruska na päť častí.

 

Medzinárodné ekonomické fórum v Petrohrade sa uskutočnilo od 5. do 8. júna.

Téma tohtoročného fóra bola „Základy multipolárneho sveta – vytváranie nových bodov rastu“.

Organizoval ho fond Roscongress. TASS bola mediálnym partnerom podujatia.