Raj pre cudzie "živly" – nie pre Nemcov: Polícii známa dvanásťčlenná rodina z Bulharska dostáva mesačne štátnu pomoc do 18-tisíc eur!

05.10.2024 12:15

Na sociálnych sieťach sa znova a znova objavujú platobné výmery z Úradov práce v Nemecku, ktoré spôsobujú rozruch, hnev a pobúrenie medzi nemeckými občanmi kvôli vysokým sumám, o ktoré ide pri vyplácaní štátnej podpory utečencom, migrantom, azylantom a pod..

 

Noviny „Bild“ teraz informujú o ďalšom „veľkolepom“ prípade z Berlína z obrovského množstva podobných! Veľká rodina z Bulharska dostala počas niekoľkých mesiacov občiansku dávku od 17 000 do 18 000 eur. Veľká časť peňazí išla na vysoké náklady rodiny na ubytovanie.

 

Federálny úrad práce niekedy platí prehnané nájomné za ubytovanie poberateľov dávok pre občanov (cudzích štátnych príslušníkov).

 

To však nie je všetko: Rodinu pozná dobre aj polícia. Nedávno ju náhodne zastavila federálna polícia pri bežnej kontrole na hraniciach. Zrejme sa vracala z dovolenky v Bulharsku.

 

Napríklad za január 2024 je v rozhodnutí Úradu práce uvedená suma 17 897,02 eur pre podporu rodiny - s veľkou pravdepodobnosťou ide o Rómov.

 

Spolkový úrad práce nechcel prípad komentovať.

 

Zrejme okrem iného aj preto, že nechce nemeckú verejnosť informovať o tom, či táto veľko-rodina berie ešte aj v súčasnosti (čo je viac ako veľmi pravdepodobné) tieto obrovské peniaze za ničnerobenie.

 

Peniaze, o ktorých pracujúci Nemec môže len snívať!