Prvá politická „spolupráca“ šéfa CSU a S. Wagenknecht šéfky BSW. Tá podporuje jeho požiadavku okamžitého uväznenia kriminálnych migrantov a ich vyhostenia

24.06.2024 09:22

Predsedníčka BSW Sahra Wagenknecht podporuje požiadavku lídra CSU a predsedu vlády Bavorska Markusa Södera na okamžité zatknutie a uväznenie nebezpečných páchateľov a zločincov z radov migrantov, ktorí musia opustiť krajinu.

 

Wagenknecht vo štvrtok večer pre médiá povedala:

 

"Toto je veľmi rozumná požiadavka Markusa  Södera, lebo ide o osoby, ktorí sú nebezpečné a sú zločinci. Občania nechápu, prečo poskytujeme ochranu žiadateľom o azyl alebo tým, ktorí už majú azyl a ktorí potom  tu páchajú násilie a ťažké zločiny.

Každý, kto si tu nárokuje našu ochranu a potom sa stane hrozbou pre našich občanov, nesmie tu ostať. Takže my podporujeme požiadavku šéfa bavorskej vlady."

 

Wagenknecht súhlasi s požiadavkou bavorského premiéra, ktorú zasla na Federálne výstupné centrum (ktoré je zodpovedné za odsunutie migrantov na základe rozhodnutia štátnych orgánov) a podporuje ju.

 

Šéfka BSW ďalej v tejto veci:

 

„V súčasnosti v Nemecku žije 250 000 ľudí, ktorí v skutočnosti nemajú štatút ochrany. Samozrejme, že je ťažké zriadiť výstupné zariadenie pre 250 000 migrantov. To je ten problém. Tu musia pomôcť aj ´iné páky´. Ľudia, ktorí nemajú nárok na ochranu, dostávajú v porovnaní s inými európskymi krajinami stále pomerne vysoké dávky.“

 

Ešte dôležitejšie je však znížiť počet nových prichádzajúcich, inak problém bude ďalej narastať.

V súčasnosti stále ešte platí, že ktokoľvek, kto príde do Nemecka, tak v krajine môže zostať. To sa musí urýchlene ukončiť.