Pripravme sa! WHO začína s agresívnou kampaňou za očkovanie! A má aj „skvelé argumenty“ A k nim pribudnú určite ešte aj ďalšie

12.08.2024 10:29

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyzýva na očkovacie kampane pre rizikové skupiny vzhľadom na zvyšujúci sa počet koronavírusov.

 

„Miera zaočkovanosti starších ľudí a zdravotníckych pracovníkov znepokojivo klesla a dosiahla priepastnú úroveň a preto tu naliehavo potrebujeme obrat, musíme zvrátiť tento trend (to znie už veľmi agresívne, a akoby to už naznačovalo možnosť zavedenia potrebných opatrení – moja pozn.), “

uviedla „expertka“ WHO Maria Van Kerkhove v Ženeve.

 

Spomedzi všetkých korona testov sa podiel pozitívnych výsledkov už niekoľko týždňov zvyšuje a presahuje 10 percent, ako uviedla WHO na základe údajov z 84 krajín.

 

V Európe je to viac ako 20 percent. Analýzy odpadových vôd ukázali, že vírus bol oveľa rozšírenejší, ako naznačujú štatistiky o infekcii, povedala Van Kerkhove. Upozornila tiež, že na parížskej olympiáde malo pozitívny test viac ako 40 športovcov.

 

Epidemiologička však zdôraznila, že súčasná situácia nie je porovnateľná s fázou pandémie, pretože oveľa viac ľudí je dnes pred vážnymi chorobami chránených očkovaním a prekonanými infekciami.

 

Van Kerkhove tiež poukázala na to, že WHO dostáva údaje o počte koronavírusov v nemocniciach a na jednotkách intenzívnej starostlivosti len z veľmi malého počtu krajín.

 

 

Výsledky testov naznačujú zvyšujúci sa počet koronavírusov. Zdravotnícka organizácia OSN WHO je znepokojená – a požaduje ochranné opatrenia pre rizikové skupiny.

 

 

"Sme stále slepí, pokiaľ ide o vnímanie toho, čo všetko nám spôsobí bremeno týchto infekčných chorôb, ak sa cez nás prevalí,“

zdôraznila výhražne táto „expertka“.