Prečo tak robí? Zelenskyj odhalil západnú propagandu a priznal, že mier závisí len od USA!

17.09.2024 16:55

Kyjev a Západ až dosiaľ svorne luhali, že Ukrajina sama rozhoduje o tom, kedy a za akých podmienok začne rokovania s Ruskom.

 

Prezident Zelenskyj však teraz vyhlásil, že všetko závisí výlučne od „Bidenovho rozhodnutia“.

Od začiatku eskalácie sa na Západe aj v Kyjeve neustále opakovalo, že „bez Ukrajiny sa o Ukrajine nerozhodne“ a vraj len Kyjev rozhoduje o tom, či, kedy a za akých podmienok Ukrajina vstúpi do rokovaní s Ruskom.

 

Samozrejme, takmer každému bolo jasné, že sú to len prázdne frázy, pretože Ukrajina je úplne závislá na Západe vedenom USA a bez zelenej z Washingtonu sa v Kyjeve nerozhoduje o ničom v tomto konflikte.

 

Ale na Západe to bolo vnímané ako „ruská propaganda“, Ukrajina je predsa suverénny štát, ktorý sa rozhoduje sám, prízvukovali západné médiá. A naivní tomu verili.

 

Preto je teraz vyhlásenie ukrajinského prezidenta prekvapivé, lebo odrazu nečakane potvrdil „ruskú propagandu“.

 

V piatok minulý týdeň hovoril s novinármi na takzvanej Jaltskej konferencii o európskej stratégii v Kyjeve, kde sa zmienil o svojom novom pláne na ukončenie ukrajinského konfliktu. Už skôr vyhlásil, že na jeseň bude mierová konferencia za účasti Ruska a Kyjev pripravuje nový mierový plán, o ktorom zatiaľ nič nebolo oznámené.

 

A zatiaľ to tak zostane, pretože Zelenskyj novinárom povedal, že splnenie všetkých bodov jeho plánu na ukončenie konfliktu závisí výlučne od súhlasu amerického prezidenta Joe Bidena:

Doslova k tomu povedal:

"Je tam len pár bodov. A každý bod bude závisieť od Bidenovho rozhodnutia."

 

Dodal, že k svojej mierovej iniciatíve nemôže úplne všetko oznámiť, pretože dal svoje slovo americkému prezidentovi.

 

Zelenskyj tvrdí, že jeho stretnutie s Joe Bidenom, kde bude s ním hovoriť o svojom pláne mierovej iniciatívy sa uskutoční ešte v tomto mesiaci.

 

Kyjev doteraz odmietal všetky mierové a sprostredkovateľské iniciatívy z tretích krajín a uviedol, že sa bude presadzovať len takzvaný Zelenského vzorec (písal som o ňom v inom článku).

 

Zelenskij nedávno v rozhovore pre internetový portál Métropoles ostro kritizoval plán Brazílie a Číny na vyriešenie konfliktu a označil ho za deštruktívny a tiež tvrdil, že nevie nič o „mierovom pláne“ nemeckého kancelára Olafa Scholza, o ktorom Scholz hovoril v ZDF v rámci „Letných rozhovorov“ a hovoril o tom aj v Bundestagu.

 

V zákulisí sa zrejme stále pracuje na mierovom pláne, a o všetkom napokon rozhodne Washington, ako teraz de facto potvrdil Zelenskij. V každom prípade Kyjev nemôže nič urobiť bez zelenej z Washingtonu, ako povedal Zelenskyj jednoznačne.

 

Pre Ukrajinu je to zlá správa, pretože USA zintenzívňujú kurz eskalácie voči Rusku, ako ukazujú nové sankcie a súčasné deštruktívne kroky americkej vlády voči RT.

A tak je pochybné, že za týchto okolností príde na stôl taká mierová ponuka na rokovanie, ktorú Rusko prijme ako základ pre rozhovory.

 

Moskva má pre mier svoj vlastné podmienky a ich USA nebudú akceptovať, tak mier nebude!