Pre Brusel nečakaná explózia v EÚ: Orbán, Kickl a Babiš založili novú „podozrivú“ frakciu v EÚ! Jej názov: Patriots for Europe

03.07.2024 10:53

V nedeľu bol vo Viedni vydaný štartovací signál pre novú európsku alianciu. Tri strany FPÖ-Rakúsko, Fidesz-Maďarsko a ANO-Česká Republika v súčasnosti pracujú na vytvorení spoločnej parlamentnej skupiny EÚ s názvom „Patrioti pre Európu“.

 

Prvým krokom k tomu bol vlastenecký manifest, ktorý vo Viedni v tlačovej správe podpísali lídri strán Orbán, Babiš a Kickl.

 

"Nová éra slobody, mieru, prosperity a hodnôt sa začína okamžite," uviedla FPÖ.

 

Nová aliancia má priniesť Európe a jej obyvateľom pozitívnu budúcnosť.

 

„Vlastenecký manifest pre európsku budúcnosť je základom tejto novej vlasteneckej aliancie a skupiny, ktorá má byť založená v parlamente EÚ,“

oznámil Herbert Kickl.

 

Počas jednej z diskusií pred voľbami do Národnej rady Rakúska v 2017 prebehla súťaž medzi kandidátom na kancelára ÖVP Sebastianom Kurzom a najvyšším kandidátom FPÖ Heinzom-Christianom Strachem o to, kto má lepšie vzťahy s Viktorom Orbánom - ÖVP alebo FPÖ. Táto otázka je teraz vyjasnená, hoci Kurz aj Strache opustili politickú scénu.

 

Ako je známe, imperialistický jednotný front v EÚ pozostávajúci z frakcií EPP (vrátane CDU, ÖVP), S&D (vrátane SPÖ, SPD) a liberálov (vrátane FDP, Neos, Macron) sa dohodli na tzv. vojnovej komisii na čele s Ursulou von der Leyen a notoricky antirusky známou premiérkou Estónska Kajou Kallas, ako ministerkou zahraničných vecí EÚ.

 

Orbán to nedávno ostro kritizoval:

„Maďarsko nemohlo podporiť predĺženie funkčného obdobia EÚ pre von der Leyen.“

 

Vyhlásenie nového patriotistického „trojzáprahu“:

 

Politické zmeny v Európe sa začali! Dnes sme založili novú politickú skupinu.

Ľudia v Európe chcú tri veci:

Mier, poriadok a rozvoj. Od súčasnej bruselskej elity dostávajú iba vojnu, migráciu a stagnáciu.

 

V tejto situácii je našou povinnosťou presadiť v EÚ vôľu voličov. Dnes sa zlúčili tri politické strany: najsilnejšia rakúska strana, najsilnejšia česká strana a najsilnejšia maďarská strana.

Naším cieľom je stať sa najsilnejšou pravicovou skupinou v európskej politike.“

 

 

Nový vývoj je mimoriadne brizantný. Medzi Rakúskom a Uhorskom je veľa styčných bodov vďaka dlhej spoločnej minulosti v Habsburskej monarchii.

 

Platí to samozrejme aj pre Českú Republiku, O účasť v novej patriotistickej EÚ-skupine môžu mať veľmi pravdepodobne záujem aj ďalšie strany z krajín dunajského regiónu.

Ale možno aj iné – napr. z Talianska, Portugalska či Francúzska.