Politico: USA sú otvorené myšlienke dodať na Ukrajinu riadené strely dlhého doletu

16.08.2024 16:10

Americkí šialenci chcú zničiť Ukrajinu celkom, keďže nenaplnila cieľ psychopatických Demokratov zvíťaziť nad Ruskom.

 

Je to dosť podobné Hitlerovej pomste na Nemcoch – lebo, keď už tomuto psychopatovi bolo jasné, že Nemci nesplnia jeho príkaz dosiahnuť nad Ruskom Endsieg, ale že to bude neodvratne naopak a že Rusko zvíťazí nad Nemeckom, tak Hitler viackrát v úzkom kruhu trpko vyhlásil, že nech teda lepšia rasa – ruská rasa  - úplne zníči neschopnú germánsku rasu – Nemcov.

 

USA sú teda otvorené myšlienke zásobovať Ukrajinu riadenými strelami dlhého doletu JASSM, hoci  vraj ešte nepadlo žiadne konečné rozhodnutie.

Tak informuje o tom Politico s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov americkej vlády.

 

Definitívne rozhodnutie o doručení ešte nepadlo, ale vláda amerického prezidenta Joe Bidena pracuje na detailoch. Americká strana preveruje najmä mechanizmus transferu citlivých technológií a zabezpečuje, že lietadlo, ktoré má Ukrajina k dispozícii, unesie raketu s hmotnosťou viac ako 1 tona.

 

Biely Dom ani Pentagon zatiaľ na žiadosť agentúry TASS o komentár k informáciám uverejneným v Politico nereagovali.

 

Podľa webovej stránky výrobcu rakiet JASSM Lockheed Martin je dosah tejto riadenej strely vzduch-zem viac ako 926 kilometrov a vyznačuje sa „vysokou presnosťou“ a „vysokou letalitou“.

 

Ako poznamenáva Politico, tak USA doručili rakety, ktoré sú v prevádzke americkej armády od roku 2014, „iba svojim najbližším spojencom“. Kúpilo ich Poľsko, Austrália a Fínsko. Japonsko a Holandsko sa už dohodli na dodávkach na najbližšie roky, zatiaľ čo Nemecko, Grécko, Rumunsko a Dánsko rokujú s Washingtonom.