Pokrač. (3) - Európa je stratená: Strachy pred zločinmi a terorom ľudí inej „kultúry“ explodujú! Iný druh našich strachov produkujú naše západné „hodnoty“!

17.10.2024 14:00

3. pokračovanie:    800 trestných činov za rok v Kieli spáchala 30 členná skupina „utečencov“-Rómov: Má policajne zakázaný vstup do obchodov. Nemajú s tým problém, kradnú tam ďalej!

 

V kielskej štvrti Wik momentálne spôsobuje veľké problémy približne 30 „utečencov“ – pravdepodobne rodinný rómsky veľkoklan z východnej Európy. Robia krádeže, vyhadzujú vo veľkom odpadky, kde ich len napadne, spôsobujú ťažko znesiteľný hluk, dopúšťajú sa násilia – občania majú z nich strach.

 

Skupina spáchala za rok podľa všetkého viac ako 800 trestných činov.

Úrady sa zdajú byť a či musia byť bezmocné. To je ale len dôsledok nemeckých zákonov – v tomto prípade majú v nich Zelení svoj rukopis.

 

Ich správanie v hlavnom meste spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko, Kieli vyvoláva veľký hnev a rozhorčenie občanov.

.

Podľa šéfa rezortu sociálnych vecí Kielu Gerwina Stöckena utečenci vraj pochádzajú z Ukrajiny. „Ale my si myslíme, že sú Rómovia (zrejme si „zariadili“ ukrajinské pasy, aby sa mohli vydávať za utečencov odtiaľ). Niektorí navyše pochádzajú z bulharskej pohraničnej oblasti s Tureckom a väčšina z týchto ľudí je negramotná.

 

„Prevažná väčšina utečencov z Ukrajiny sú slušní ľudia. Ale táto malá skupina žije podľa vlastných pravidiel, a to medzi obyvateľmi vedie k „starostiam a niekedy aj k obavám a strachu. My im nerozumieme - a oni nerozumejú nám. A stále kradnú a zbíjajú, napriek zákazom,"

povedal Stöcken pre „Kieler Nachrichten“.

 

Z jeho slov priam vyžaruje bezmocnosť, pasivita  a obavy, len aby voči týmto chudákom „utečencom“ neurobil niečo, čo by ho mohlo dostať do nemilosti Zelených a stálo ho potom kariéru. Čo tam po domorodých občanoch – nech to znášajú ďalej.

 

 

800 trestných činov zahŕňa približne 250 krádeží, ako aj ublíženie na zdraví a porušovanie policajných zákazov, ktoré policajti voči nim vyniesli.

 

„Sú tam zákazy, že nesmú vstúpiť do nášho obchodu. Ale stále u nás kradnú bez problému,“ povedal pre médiá zamestnanec jedného supermarketu.

Predavačka pekárne hovorí: „Nazývame ich ‚papučová frakcia‘, pretože popoludní chodia v županoch s papučami nakupovať, alebo skôr kradnúť‘.“

Stöcken zdôrazňuje: „Sme viazaní zákonom a poriadkom.“

 

Polícia ani súdy podľa šéfa sociálnych vecí Kielu Stöckena na túto skupinu nemajú dosah.

Podľa úradov nie je možné utečencov deportovať ani premiestniť do iného mesta.

 

„Sme viazaní zákonom a poriadkom. Nemôžeme im povedať starým USA-šerifským štýlom: Opustite naše mesto,“ pokračuje Stöcken.

Odmieta sa dokonca aj vyhostenie zo spoločného bývania, pretože postihnutí by potom boli bezdomovci. „V takom prípade by mali okamžite nárok na ubytovanie pre bezdomovcov,“ vysvetľuje Stöcken.

 

Aj tento prípad dokumentuje katastrofálnu spoločenskú situáciu v Nemecku, keď sú ochraňovaní a privilegovaní „utečenci“, a to často a či v podstate skoro vždy na úkor a na ujmu vlastných občanov!