Podvod: Údajné katastrofálne trvalé oteplovanie sa nekoná! Slnko dosiahlo maximálnu aktivitu – nastane malá ľadová doba? V každom prípade sa ale ochladí!

02.07.2024 12:12

Ako je niektorým známe, Slnko prechádza 11-ročným cyklom, Schwabeho cyklom, na konci ktorého dochádza k zmene pólov (zámena severu a juhu).

 

V strede cyklu je žiarenie Slnka najsilnejšie, čím sa Zem (prechodne) otepľuje.

Súvisí to s počtom slnečných škvŕn: Čím ich je viac, tým silnejšie žiarenie.

 

Slnečné škvrny počítajú astronómovia a satelity. Jedným z nich je astronóm Eduardo Schaberger Poupeau. Počas prvých šiestich mesiacov roka prekryl obrázky Slnka pre všetkých 182 dní s hovorí:

„Slnko od začiatku roku 2024 zvýšilo svoju aktivitu. Prítomnosť množstva slnečných škvŕn je jasným znakom toho, že sa blížime k maximu aktivity slnečného cyklu 25."

 

Obrázky nám ukazujú dve veci.

 

Po prvé, slnečné škvrny sú sústredené v dvoch pásoch, jeden na sever a jeden na juh od slnečného rovníka. Ako solárny cyklus postupuje, tak tieto dva pásy sa priblížia k rovníku a nakoniec sa stretnú pri zrážke protichodných magnetických polí a zhasnú. Solárne maximum je nahradené solárnym minimom.

 

Po druhé, južná pologuľa je škvrnitejšia ako severná. Nie je to nič neobvyklé; niekedy jedna hemisféra prevláda nad druhou aj celé mesiace. V tomto prípade bol počet slnečných škvŕn skreslený masívnou južnou slnečnou škvrnou (AR3664), ktorá trikrát obiehala okolo Slnka, čím sa strojnásobil jej príspevok k južnému celku.

 

Solar Max však zďaleka nekončí. Prognostici hovoria, že to potrvá ešte 2 až 3 roky a to sme len na začiatku.

Ukazujú nám to aj záznamy z minulosti. V rokoch 2012, 2013 a 2015 bolo nula dní bez slnečných škvŕn, v roku 2014 len 1 deň a v roku 2011 2.

 

Teraz sme teda v treťom roku bez slnečných škvŕn alebo len veľmi málo dní s týmito škvrnami. Doterajšie maximum trvalo asi 5 rokov.

 

Čoskoro nasleduje malá doba ľadová

 

Otázkou je, čo sa stane po aktuálnom cykle 25. Existuje množstvo štúdií astrofyzikov, ktoré predpovedajú veľké slnečné minimum trvajúce niekoľko desaťročí, čo by mohlo viesť k teplotám podobným tým v Malej dobe ľadovej v rokoch 1645 až 1715.

Americká služba predpovede vesmírneho počasia to zrejme vidí rovnako.

Od začiatku roka 2027 sa očakáva nepretržitý pokles počtu slnečných škvŕn. A tým aj menej tepla od Slnka.

 

Od roku 2030 sa počet slnečných škvŕn za mesiac dostane do jednociferného rozsahu, pričom najnižšia hodnota (Sunspot Low) v predpovedi je nula.

 

Čo to znamená?

 

Dokonca aj len jednopercentné zníženie slnečného žiarenia prináša chladnejšiu klímu, bez ohľadu na to, ako tvrdohlavo IPCC a mainstreamové médiá popierajú úlohu Slnka!!!

 

Chladnejšie teploty morského povrchu vedú k nižším hladinám CO2 v atmosfére, pretože pri nižších teplotách voda uchováva vyššie podiely plynu. To je zlé pre rast rastlín, ktoré rastú rýchlejšie a silnejšie, čím viac CO2 je vo vzduchu. Našťastie nižší obsah CO2 nemá vplyv na teploty.

 

So znížením slnečnej aktivity, čo možno vidieť na zníženom počte slnečných škvŕn, sa oslabuje aj silné magnetické pole Slnka.

 

To znamená, že na Zem dopadá viac kozmického žiarenia a spôsobuje vznik oblakov v najvrchnejších vrstvách atmosféry, ktoré prispievajú k zvýšenému odrazu slnečného žiarenia a tým k ďalšiemu ochladzovaniu. Je tu aj zvýšená seizmická aktivita a viac sopečných erupcií, čo môže mať za následok krátkodobé ochladenie.

 

Držiteľ Nobelovej ceny za fyziku John Clauser nedávno na prednáške vysvetlil, prečo sú údaje a prognózy Medzivládneho panelu pre zmenu klímy (IPCC) úplne nesprávne!

 

Inými slovami klamanie a zavádzanie!