Po víťazstve AfD vo voľbách Björn Höcke hovoril o veľmi reálnom nebezpečí občianskej vojny v Nemecku

04.09.2024 20:39

Po voľbách v Durínsku, v ktorých sa AfD Björna Höckeho stala s veľkým odstupom najsilnejšou silou s 32,8 percentami, hovoril pravicový politik o možnej "občianskej vojne" v Nemecku. Vyjadril to ako vážne varovanie.

 

Šéf durínskej AfD Höcke vo svojom vyhlásení povedal, že Nemecko je na pokraji kolapsu, a to nielen ekonomicky, ale aj politicky.

Björn Höcke hovoril veľmi výstražne o nekontrolovanej migrácii, za ktorú je plne zodpovedná len vláda a ktorá mení krajinu na nepoznanie.

 

Pritom zdôraznil:

„Multikulturalizácia vedie ku kolapsu štátu a nakoniec z toho môže byť aj občianska vojna. Zároveň Höcke prezentoval AfD ako stranu, ktorá tomu môže a musí zabrániť.

 

Nie je to prvýkrát, čo Höcke nepriamo hovorí o blížiacej sa občianskej vojne.

 

Už v roku 2015 Höcke na demonštrácii v Magdeburgu o počte utečencov povedal:

„Ak tento vývoj neustáleho rastu počtu migrantov a utečencov nezastavíme, predpovedám občiansku vojnu, a to isté si myslia aj ďalší politici AfD.

Podľa informácie bavorskej televízie BR z roku 2021 napríklad Telegramová skupina bavorských politikov AfD vyhlásila: „Myslíme si, že z tohto obrovského počtu azylantov sa bez občianskej vojny už nedostaneme.

Už pred svojím grandióznym volebným víťazstvom v Durínsku bol Höcke dlhodobo najnenávidenejším a najnebezpečnejším AfD politikom v očiach Zelených, FDP, SPD, Ľavice i CDU-CSU a ich médií.

A podobne ako Donald Trump bol aj Höcke neustále difamovaný, obžalovávaný a ťahaný po súdoch.

 

A teraz sa to dokonca ešte zintenzívnilo. Ale jeho popularita čoraz viac narastá a víťazstvo v Durínsku ukázalo, že to, čo s ním robili vládne strany sa ukázalo ako bumerrang a uškodilo im to oveľa viac, ako jemu – AfD víťazovi v Durínsku!

 

Každý, kto skutočne pozná históriu Európy a sveta (a nielen posledných 80 rokov), vie, že v skutočnosti Nemecko naozaj smeruje k revolučnej situácii (podobne ako aj Francúzsko).

 

V krajine sú naplnené štyri faktory, z ktorých každý už sám osebe môže spustiť  občiansku vojnu:

 

1) Sociálna, politická a kultúrna destabilizácia prostredníctvom nekontrolovanej imigrácie

 2) Zbedačenie pracujúceho obyvateľstva

3) Ekonomická kríza

4) Spupnosť takzvaných vládnych „elít“ a ich autokratizmus

 

Toto je v skutočnosti situácia, z ktorej vznikajú revolúcie a vojny – je to rovnaký vzorec od nepamäti. Okrem toho Höcke je predsa aj učiteľ dejepisu –  a veľmi dobre vie, o čom hovorí!    

 

Môže to ale byť aj inakšie, ako sa to už neraz aj stalo, že vláda, ktorá ignoruje vôľu ľudí, a ich rozdeluje a neustále podnecuje jedných proti druhým, pravdepodobne sama chce občiansku vojnu.