Po televíznej blamáži Bidena v dueli proti Trumpovi predpovedá líder CDU Friedrich Merz volebné víťazstvo Republikánov. Jeho ďalšie slová svedčia o jeho veľkom pokrytectve!

30.06.2024 17:20

Friedrich Merz ešte donedávna bol veľkým prívržencom Joe Bidena a vychvaľoval jeho mimoriadne schopnosti pri každej príležitosti a naopak, kde len mohol, tak hanil Donalda Trumpa. Šíril presvedčenie, že Biden určite vyhrá prezidentské voľby.

 

K tomu treba dodať, že Merz, podobne ako Biden, je veľkým odporcom Putina a zároveň, podobne ako Biden, aj veľkým prívržencom NATO a Ukrajiny.

 

Donald Trump je vo všetkých týchto aspektoch opak Bidena a preto Merz ho v minulosti pri rôznych príležitostiach difamoval a obviňoval.

 

Teraz odrazu však celkom zmenil túto rétoriku a o Bidenovi hovorí už len ako o starom mužovi, ktorý nemá na to, aby mohol byť prezidentom.

 

Takéto výpovede sú ale nedôstojné šéfa CDU, a to v každom prípade preto, lebo výrazne svedčia o tom akým veľkým pokrytcom Friedrich Merz je – tento veľký obdivovateľ prezidenta Zelenskeho a zároveň veľký odporca mierových rokovaní s Ruskom.

 

Je pokrytcom preto, že Joe Biden sa nestal z jedneho dňa na druhý úbohým a neschopným starcom, ktorý niekedy nevie, kde práve je a nevie, čo sa okolo neho deje. Nie – Biden bol taký už dávno a jeho stav sa rokmi len zhoršoval. A to pokrytecký pán Merz veľmi dobre vedel – ale mlčal.

 

Ale teraz, keď už aj mnohí renomovaní Demokrati hovoria, že Bidena treba nahradiť niekým  iným (napr. guvernérom Floridy Gavin Newsonom alebo Michelle Obama), tak to odrazu po nich ako papagáj opakuje aj on.

 

V diskusnej relácii Radio Bremen "3nach9", ktorá bola odvysielaná v piatok večer povedal Friedrich Merz o.i.:

 

"Trochu som sa obával, že sa to takto stane. Americký prezident sa v televíznej debate niekoľkokrát poplietol a stratil niť. Je považovaný za jasne porazeného v diskusii a medzi americkými Demokratmi vyvolal rozsiahlu paniku. Je ale bizarné, že títo dvaja sú prezidentskí kandidáti v krajine s toľkými talentami. Biden je starý muž a preto sa pýtam, či má ešte na túto prácu?

 

Vychádzam z toho, že voľby v novembri vyhrá Republikán Trump. Už len preto Nemecko očakávajú nové a veľké výzvy. Ba čo viac - budeme čeliť celej sérii veľkých výziev.

 

Merz ešte zdôraznil, že Trump je oveľa lepšie pripravený na druhé funkčné obdobie ako pred ôsmimi rokmi. Líder CDU zároveň varoval pred úzkym okruhom republikánskych dôverníkov okolo Trumpa, z ktorých niektorí robia ešte radikálnejšie plány ako samotný Trump.