Po Madurovom jasnom víťazstve vo Venezuele sa CIA spolu s opozíciou pokúšajú o puč!

31.07.2024 11:20

To sa samozrejme dalo očakávať! Západ neuznáva jednoznačné výsledky volieb vo Venezuele – pretože vyhral Maduro. Opozícia podporovaná CIA teraz skúša pouličné násilie.

 

Voľby vo Venezuele sa skončili a vyhral ich úradujúci prezident Nicolás Maduro. Západ však neakceptuje výsledok – kritickí pozorovatelia USA to očakávali. Namiesto toho krajina teraz (opäť) zažíva pokus o násilnú zmenu režimu riadenú CIA. Opozícia sa spolieha na pouličné násilie. V utorok podpálili nemocnicu v Coche, mestskej štvrti hlavného mesta Caracasu.

 

„Firma“ CIA vyhlásila voľby za podvodné.

 

Opozícia, ktorú otvorene podporujú USA, výsledky volieb neuznáva. Neboli však predložené žiadne dôkazy o údajnom volebnom podvode. Namiesto toho sa spoliehajú na prieskum – takzvaný „exit poll“. Podľa toho vyhral opozičný kandidát.

 

Prieskum pochádza od spoločnosti priamo napojenej na americkú vládu. „Edison Research“ už bol aktívny aj  na Ukrajine, v Gruzínsku a Iraku.

 

Ľudia v USA, ktorí robia takéto „prieskumy“ sa už veľmi ani nenamáhajú. Zdá sa, že nezáleží na tom, čo sa použije na podloženie obvinení zo „zmanipulovaných volieb“. Môže to to byť čokoľvek – len aby to pomohlo zvrhúť Madura. Toto sa skúša už mnoho rokov – aj za vlády Huga Chaveza.

 

Americký veľký biznis je chamtivý po surovinách Venezuely. EÚ a jej lídri podporujú agendu USA. Brusel tiež „vie“, že Madurovo volebné víťazstvo bolo podvodom – vazal USA pokorne opakuje to, čo chcú USA!

 

Ako však realita naozaj vyzerá, je isté. Iný pohľad na ňu ponúka vplyvný USA politický influencer Jackson Hinkle, ktorý zasa jasne podporuje Nicolasa Madura a pozoroval voľby v krajine.

 

Tvrdí, že voľby vo Venezuele sú bezpečnejšie ako tie v Spojených štátoch a ocenil venezuelskú demokraciu:

 

„Vo Venezuele je mnoho ľudí politicky aktívnych. V Spojených štátoch sú ľudia obmedzení a zaoberajú sa povrchnými vecami, ako napr. zdieľaním mémov online o Joe Bidenovi a jeho bojoch s demenciou.

Tu, vo Venezuele sú skutočne zapojení do diania, organizujú sa a zaoberajú sa základmi a problémami krajiny.“

 

Maduro sa krátko po ukončení hlasovania v rozhovore pre televíziu dával bojovne a sebavedome. Okrem iného povedal:

 

„Aj teraz, ako vždy vo Venezuele, sa bude rešpektovať ústava, zákony a nezvíťazí ani nenávisť, ani fašizmus, ani klamstvo, ani manipulácia.

Prebiehajúce akcie demonštrantov sú podobné ako akcie účastníkov farebných revolúcií, za ktorými stoja Američania“.

 

Niektorí z demonštrantov sa nedávno vrátili do Venezuely letmi zo Spojených štátov. Podľa Madura dostávajú mnohí účastníci demonštrácií 150 dolárov na deň. Zatkli desiatky občanov, ktorí napadli policajtov a dopustili sa vandalizmu. 80 % z nich malo v minulosti problémy so zákonom, povedal Maduro.

 

Ak sa pozriete na tlačový les médií NATO, nezdá sa, že by bol pokus o prevrat už vzdaný. Medzitým už Madurovi k víťazstvu vo voľbách zablahoželali Rusko a Čína, ako aj niektoré krajiny Latinskej Ameriky.