Po Bidenovom „odchode“: Elon Musk hovorí o veľkej zmene „politického smerovania“ v Silicon Valley a vysvetľuje, ktorú stranu teraz podporuje

23.07.2024 10:24

Len pár minút po informácii, že Joe Biden odstupuje z predvolebnej kampane Elon Musk oznámil, že jeho priatelia zo Silicon Valley už prebehli k Republikánom.

 

„Moji najmúdrejší priatelia, vrátane tých, ktorí žijú v oblasti San Francisco Bay Area a boli celý život Demokratmi, sú teraz nadšení z Trumpa/Vancea,“

napísal Musk na X.

 

Musk, jeden z najbohatších a najkontroverznejších miliardárov v Silicon Valley, už 14. júla povedal, že plne podporuje Donalda Trumpa. Vyhlásenie prišlo len krátko po tom, čo sa na predvolebnom zhromaždení bývalého prezidenta v Pensylvánii ozvali výstrely, ktoré mali vyhasiť jeho život.

 

Teraz Elon Musk naznačuje, že technologický priemysel nezmenil len svoje preferencie, pokiaľ ide o prezidentského kandidáta. Povedal tiež, že existuje posun v názore tohto priemyslu, ktorá politická strana najlepšie reprezentuje krajinu.

 

„Verím v Ameriku, ktorá maximalizuje individuálnu slobodu a zásluhy. Kedysi to bola Demokratická strana, ale teraz sa situácia obrátila v prospech Republikánskej strany,"

vyhlásil Musk.

 

Niekoľko popredných investorov zo Silicon Valley sa v posledných mesiacoch začalo zhromažďovať okolo Trumpa.

Minulý týždeň Ben Horowitz a Marc Andreessen, spoluzakladatelia venture firmy Andreessen Horowitz, oznámili v podcaste „The Little Tech Agenda“, že podporujú Trumpa mnohými miliónmi.

 

"Prepáč, mami. Viem, že sa na mňa budeš kvôli tomu hnevať, ale museli sme to urobiť,"

priznal Horowitz, že sa zo svojich sympatií k Trumpovi vyznal matke.

 

Medzitým etablovaní konzervatívci ako spoluzakladateľ Paypal Peter Thiel a spoluzakladateľ Palantir Joe Lonsdale vyjadrili svoju podporu bývalému prezidentovi. Podpora pre Trumpa v Silicon Valley by mohla prísť aj z oznámenia jeho kandidáta J.D. Vance, ktorý začal svoju kariéru v rizikovom kapitáli.

 

Predtým, ako sa stal senátorom za Ohio, pracoval pre Thiel's Mithril Capital a pre´revolúciu´ podporovanú Steve Caseom.