Odpor v CDU proti koalícii s Alianciou Sahra Wagenknecht po krajinských voľbách v Durínsku a Sasku rastie. Ale len na nemeckom západe!

05.09.2024 12:31

Je to ale takmer výlučne na západe Nemecka a predovšetkým v hlave protiruského a proamerického politika, šéfa CDU Friedricha Merza.

 

„Sahra Wagenknecht a jej politika je v rozpore so všetkým, čo strany Únie presadzovali od založenia Nemeckej spolkovej republiky: Jasné väzby so Západom a USA, zjednotená Európa a členstvo v NATO ako najväčší mierový projekt v dejinách,“

uviedol kresťanský demokrat Frank Sarfeld zo  Severného Porýnia-Vestfálska pre systémový  Tagesspiegel.

 

„Rovnako ako AfD, aj BSW sa obracia na autoritárske systémy. S takýmito skupinami by nemala existovať žiadna spolupráca,"oznámil Sarfeld.

 

To sú samozrejme všetko nepravdy – v skutočnosti sa etablované strany  len  čoraz viac obávajú o stratu moci!

 

Podľa novín Sarfeld hovorí za skupinu približne 40 členov CDU, ktorí požadujú jednoznačné vyriešenie nezlučiteľnosti s BSW na najbližšej celonemeckej konferencii strany.

 

Rozhodnutie CDU o nezlučiteľnosti zatiaľ zakazuje spoluprácu len s AfD či Ľavicou. Po komplikovanom výsledku krajinských volieb odhlasovala v pondelok výkonná rada durínskej CDU úvodnú diskusiu s BSW o možnej koalícii.

 

 Západná CDU z toho zúri a prekypuje zlosťou: Podceňovaní východní Nemci sa emancipujú a spájajú sa – a stavajú sa proti nám podľa príslovia ´vrana ku vrane si sadá´. A Wagenknecht je jednou z nich!

 

V skupine štyridsiatich poslancov CDU sú aj zahraničný politik CDU Roderich Kiesewetter (ktorý by Rusko zrejme najradšej „začaroval“ preč z povrchu Zeme!) a sociálny politik Dennis Radtke.

 

Europoslanec Radtke pre noviny povedal:

 

"Každý politický aktér vie, čo BSW znamená - konkrétne proti elementárnym kresťansko-demokratickým presvedčeniam, ako sú väzby na Západ, liberálna demokracia a európske zjednotenie. AfD a BSW by chceli zničiť CDU, „pretože sme poslednou baštou politického centra. CDU smeruje k priepasti, ak sa necháme zapriahnuť do vozíka Sahry Wagenknecht."

 

Aj Kiesewetter (veľký obdivovateľ Zelenskeho a neochvejne presvedčený o víťazstve Ukrajiny) urobil podobné vyhlásenie:

 

"BSW chce podkopať demokratický stred, vrátane Únie ako ľudovej strany, a podkopať naše základné hodnoty, a preto by mala byť spolupráca vylúčená. BSW pôsobí „ako predĺžená ruka Kremľa“.

 

Poslanec Bundestagu uviedol, že sa preto dalo predvídať, že táto strana musí byť zahrnutá do rozhodnutia o nezlučiteľnosti s CDU.“

 

Každá z týchto výpovedí tohto proamerického politika a veľkého prívrženca zničenia Ruska západnými zbraňami je klamstvo.

 

A je priam neuveriteľné koľko nenávisti a deštruktivity z neho voči Wagenknecht srší, pre ktorú je momentálne najvyššou prioritou okamžité ukončenie konfliktu na Ukrajine, a tým aj záchrana tisícok životov Ukrajincov a Rusov, na čo Kiesewetter doslova len „kašľe“.