Obrovská vedecká senzácia: Mimozemšťania stavajú elektrárne okolo 60 vzdialených hviezd! Ukazuje sa, že Däniken mal pravdu a nie tí, čo sa z neho smiali

21.05.2024 11:06

Sú vo vesmíre mimozemské "elektrárne"? ÁNO, renomovaní astrofyzici výskumníci sú o tom presvedčení - ich výkumné práce to podľa všetkého  potvrdzujú. Ich objav by mohol vedu postaviť na hlavu!

 

Astronómovia zo Švédska a Talianska objavili pri prieskume piatich miliónov vzdialených slnečných sústav 60 hviezd, ktoré sa zdajú byť obklopené obrovskými záhadnými štruktúrami.

 

Vedci sa zamerali najmä na sedem z podozrivých hviezd. Takzvané „M trpasličie hviezdy“ sú medzi 8 a 60 percentami veľkosti nášho Slnka.

 

Prečo vzbudili záujem výskumníkov?

 

Tieto hviezdy vyžarujú neočakávane vysoké úrovne infračerveného žiarenia!

 

Vedci tvrdia, že toto extrémne nadmerné červené svetlo nijako nemožno vysvetliť prirodzenými kozmickými procesmi.

 

Už v 60. rokoch 20. storočia viaceri astrofyzici špekulovali o možnosti existencie obrovských technických kolektoroch solárnej energie v kozme.

 

Slávny fyzik a matematik Freeman Dyson (†96 – 2020) Princetonská univerzita – USA,  ako prvý predstavil zvláštnu myšlienku:

 

„Mimozemské civilizácie sa dajú spoznať podľa toho, že zatemňujú slnko. Vyspelé civilizácie sú mimoriadne hladné po energii.

Mohli okolo svojej hviezdy postaviť gigantické solárne panely (ako naše slnko). Vnútorne by bolo k dispozícii nekonečné množstvo energie. Zvonku takejto „škrupiny“ potom toho veľa nevidieť.“

 

Tímy astrofyzikov teraz pri svojom výskume využívali rozsiahle satelitné dáta.

 

V rámci svojich tvrdení a v „reči“ Dysona okrem iného povedali:

 

„Presnejšie vyjadrené – zvonku tejto ´škrupiny´ nevidíte SKORO nič. Teplo, ktoré takáto ´škrupina´ vyžaruje, možno vnímať len ako infračervené svetlo. A my sme  teraz objavili takéto svetlo.“

 

Na objave sa výrazne podieľali dva tímy astronómov, ktoré viedli Matías Suazo z Uppsalskej univerzity (Švédsko) a Gaby Contardo z International School for Advanced Studies v Taliansku.

 

Na zistenie informatívnych infračervených údajov porovnávali hviezdne údaje z najnovšej generácie satelitov vo vesmíre.

 

Suazo hovorí: "Veľmi sa blížime k tomu, že Dysonova hypotéza sa pre nás stáva realitou.“