Obama musel rýchlo odviesť zmäteného Bidena z pódia na jeho obdarúvacom gala vystúpení. Ten odrazu nevedel, kde je a čo tam robí!

18.06.2024 10:15

Americký prezident Joe Biden (81) sa na svojom veľkom gala večierku v sobotu (15. júna) v Peacock Theatre v Los Angeles nemohol sťažovať na nedostatok podpory.

 

Na akcii na získanie peňazí na jeho predvolebnú kampaň pred blížiacimi sa novembrovými voľbami sa v preplnenom divadle zišli okrem iných aj filmové hviezdy Julia Roberts (56), George Clooney (63) či Barbra Streisand (82), aby ho podporili. Ďalším prominentným hosťom podujatia, ktoré moderovala televízna legenda Jimmy Kimmel (56), bol bývalý americký prezident Barack Obama (62).

 

Ako uvádza „The Guardian“, Biden dokázal vyzbierať viac ako 30 miliónov dolárov (približne 28 miliónov eur) v daroch s pomocou svojich prominentných podporovateľov na gala.

 

V rozhovore s moderátorom Kimmelom sa Joe Biden spočiatku javil relatívne v obstojnom mozgovom stave. V rozhovore vyjadril nádej zmobilizovať čo najviac potenciálnych podporovateľov pre novembrové voľby, ktoré sú podľa neho jedny z najdôležitejších v histórii krajiny.

 

Podľa správy v British Daily Mail sa na konci gala, ktoré prebehlo hladko, ale odohrala scéna, ktorá určite poskytla tímu kampane Donalda Trumpa novú muníciu na ďalšie plne oprávnené útoky proti Bidenovi.

 

Ako je možné vidieť na videu, tak prezident USA za frenetického potlesku svojich priaznivcov z ničoho nič akoby „zamrzol“ na okraji pódia a nejaký čas nehybne a zmätene pozeral na dav. Aby sa tento veľmi trápny moment čo najrýchlejšie ukončil, tak Barack Obama mu napokon pribehol na pomoc a zdvorilo, ale pevne ho držiac odviedol Bidena do zákulisia.

 

Len pred pár dňami vyvolal Joe Biden na summite G-7 v Taliansku rozruch podobnou scénou, v prítomnosti zúčastnených hlavy štátov a vlád.

 

V tomto prípade to bola talianska premiérka Giorgia Meloni (47), ktorá jeho mozgovú indisponovanosť a telesné strnutie zbadala  a sa ho ujala, pričom scénu bezmocne pozorovala Ursula von der Leyen.

 

Táto udalosť tiež vyvolala špekulácie o mozgových schopnostiach, i o telesnej zdatnosti prezidenta USA.