O tom systémové médiá nepíšu: „Spojenie Ukrajiny“ s nedávnym pokusom o atentát na Trumpa nemožno ignorovať

19.09.2024 11:08

 Podozrivý atentátnik je Ukro-maniak, ktorý bol zradikalizovaný mainstreamovými médiami a odcestoval do Kyjeva, aby sa pripojil k „Medzinárodnej légii“ a dokonca do nej verboval bývalých afganských vojakov.

 

Úrady v nedeľu zatkli muža, ktorý chcel zavraždiť Donalda Trumpa na jehom golfovom ihrisku na Floride. Chytili ho s AK-47, puškohľadom a GoPro kamerou. Ako sa ukázalo, je tiež dosť známy, pretože je bývalým stavebným podnikateľom, ktorý sa stal žoldnierom pod menom Ryan Routh. Na jar 2023 o ňom dokonca informovali noviny New York Times, v ktorých sa spomínalo, že trávil čas v Kyjeve a aktívne verboval afganských vojakov, ktorí utiekli do Pakistanu ako utečenci.

 

CNN potvrdila, že krátko po začatí špeciálnej ruskej operácie zverejnil na sociálnej sieti: "SOM OCHOTNÝ LETIŤ DO KRAKOVA A ÍSŤ NA HRANICE UKRAJINY, BOJOVAŤ A UMRIEŤ...Môžem byť príkladom. Musíme vyhrať." Routh kritizoval Trumpa aj za to, že  vraj chcel urobiť z Američanov opäť otrokov“. Očividne nadobudol presvedčenie, že Trump je „hrozbou pre jeho demokraciu“ a že pravdepodobne je aj „ruským agentom“.

 

Jeho profil je v mnohom podobný profilu politického extrémistu, ktorého mainstreamové médiá viedli k podobným nepravdám o premiérovi Robertovi Ficovi, aby ho napokon pri atentáte ťažko zranil.

Obaja boli posadnutí Ukrajinou, ale Routhovo spojenie s ňou bolo veľmi aktívne, pretože bol v Kyjeve a verboval žoldnierov pre zástupnú vojnu NATO proti Rusku.

 

Bol tiež takmer určite členom „NAFO“, globálnej siete trollov prepojenej s ukrajinskou, americkou a ďalšími západnými vládami, ako to okrem iného zdokumentovali investigatívni novinári Moss Robeson a Alex Rubinstein. Kolega Alexa Rubinsteina Max Blumenthal tiež krátko nahliadol do Routhových spojení s ukrajinskou medzinárodnou légiou. Títo žoldnieri sú podporovaní vládou USA, takže je s nimi spájaný aj on.

 

Nemožno prehliadnuť ani vedenie Ukrajiny v poslednom pokuse o atentát na Trumpa, ani členov stálej vojenskej, spravodajskej a diplomatickej byrokracie USA („deep state“), najmä tých, ktorí majú záujem na zástupnej vojne NATO proti Rusko cez túto krajinu.

 

Trump urobil z rýchleho vyriešenia tohto konfliktu diplomatickými prostriedkami charakteristický znak svojej platformy-kampane a jeho kandidát Vance nedávno vysvetlil, ako by to mohlo fungovať.

V podstate ide o zmrazenie konfliktu pozdĺž línie dotyku a masívne opevnenie hranice (pravdepodobne v koordinácii s mnohými členmi NATO, s ktorými má Ukrajina už „bezpečnostnú záruku“) a potom obnoviť neutralitu krajiny s cieľom zmierniť obavy Ruska z NATO.

 

Realizácia toho by odvrátila hrozbu svetovej vojny, ale zároveň by to bola katastrofa pre maximalistické ciele takzvaných Ukro-maniakov, alebo tých, ktorí sa politicky zradikalizovali na podporu Kyjeva.

 

Preto je Trump ako možný prezident USA zo strany mainstreamových médií a Demokratov podávaný ako „Ruskom podporovaná hrozba pre demokraciu, a ako muž, ktorý odovzdáva Ukrajinu Putinovi“.

Niečo také môže potom povzbudzovať typy podobné Routhovi k trestným činom proti Trumpovi.

 

Je sotva možné, že by americký „deep state“ netušil, kto je Routh, keďže už odcestoval do Kyjeva, aby sa pokúsil vstúpiť do „Medzinárodnej légie“ a potom otvorene povedal New York Times o svojich plánoch, že verbuje Afgancov za vojakov, ktorí utiekli do Pakistanu ako utečenci. Bez hanby sa chválil aj tým, ako im odtiaľ vybaví pasy, aby im uľahčil cestu na Ukrajinu.

 

Routh pravdepodobne vystupoval ako aktívum toho istého amerického „deep state“ v tajnej dohode s jeho ukrajinskými predstaviteľmi a nemožno vylúčiť, že ho členovia jednej, druhej alebo oboch strán nabádali, aj keď len nepriamo, k eliminácii Trumpa s cieľom „pomôcť veci“. 

Tento najnovší pokus o atentát je preto ešte škandalóznejší ako ten prvý pred niekoľkými mesiacmi, no podobne ako ten môže byť čoskoro zabudnutý, pretože sa podľa vštkého týka síl spojených s Demokratmi.