Nemecko je krvavý raj pre kriminálnych migrantov: Solingen oslavoval svoje založenie, keď v piatok usmrtil nožom neznámy páchateľ tri osoby a viaceré ťažko zranil. Polícia si myslí, že ide o teroristický akt!

24.08.2024 22:09

165 tisícové veľkomesto Solingen sa tento týždeň pripravovalo na veľkolepé  trojdňové oslavy 650. výročia založenia mesta, ktoré sa skončili skôr, ako sa začali.

 

Už prvý ich deň, v piatok sa udial v Solingene brutálny krvavý čin, po ktorom celé mesto ostalo v smútku a traume.

Útočník v piatok večer pobodal ľudí na „Festivale diverzity“ v centre mesta. Podľa polície je stále na úteku.

 

Mesto Solingen okamžite úplne ukončilo oslavy.  Zrušené boli kompletne aj všetky programové body plánované na túto sobotu a nedeľu.

 

Traja ľudia zahynuli a osem ďalších utrpelo zranenia, z toho päť vážne. V sobotu poobede nebolo o stave zranených známe nič nové. Podľa ministra vnútra NRW (Severné Porýnie- Vestfálsko)  Herberta Reula (CDU) ide o ženu a dvoch mužov vo veku medzi 50 až 60 rokov.

 

Miestom krvavého činu bol Fronhof – trhové námestie v centre mesta Solingen. Je tam pódium pre živú hudbu. Podľa polície páchateľ dobodal obete priamo pred pódiom okolo 21:37. a to priamo v strede veľkého davu ľudí.

 

Hneď vypukla veľká panika a ľudia sa rozutekali na všetky strany, a keďže v blízkosti nebola bezpečnostná služba (čo je vrcholne zarážajúce a nezodpovedné), tak páchateľ mohol nerušene újsť a možno sa pripravovať na ďalší krvavý čin.

 

V Solingene v každom prípade zavládla veľká neistota a strach. Z policajných kruhov prišla informácia, že vražedná zbraň sa našla. V súčasnosti ju vyšetrujú.

 

O 12:20 policajný hovorca pre uviedol, že špeciálne jednotky v oblasti Solingenu pátrajú po individuálnom páchateľovi. Rozhovormi so svedkami a obeťami sa snažia o mužovi získať čo najviac informácií. Prípad bol pôvodne klasifikovaný ako amok, no polícia a prokuratúra sa teraz domnievajú, že išlo o útok a nemožno vylúčiť teroristické pozadie.

 

K motívu sa vyšetrovatelia tiež jednoznačne nevyjadrili. Vyšetrovanie už v piatok večer prevzal Ústredný úrad pre stíhanie terorizmu v Severnom Porýní-Vestfálsku.

 

Je veľmi zahanbujúce, že neschopná a promigrantská ministerka vnútra Faeser a kancelár Scholz, ktorí mali okamžite reagovať, cele hodiny mlčali.

 

Až v sobotu ráno o 8:16 Faeser urobila prvé verejné vyhlásenie o Solingene. Pokrytecky ubezpečila úrady v Severnom Porýní-Vestfálsku, že dostanú „všetku podporu“ zo strany federálnej vlády.

Svoje formálne otrepané frázy používa vždy v podobných prípadoch  a nerobí nič, len drží „ochrannú ruku“ aj nad kriminálnymi migrantami.

 

Scholz sa vyjadril oveľa neskôr a tiež len klipkal smutne očami a hovoril otrepané frázy, po ktorých nebudú nasledovať žiadne činy.

 

 

Prvotné vyšetrovanie útoku v Solingene ukázalo, že páchateľ počas koncertu náhle vytiahol nôž. Philipp Müller, jeden z organizátorov, informoval médiá o tom, čo ľudia z jeho ochranky spozorovali:

 

"Naša ochranka opísala, že zločin sa musel stať veľmi rýchlo a že muž útočil nožom cielene vždy na hrdlo  a zasiahnutí okamžite klesli k zemi. Potom zmizol pri mestskom kostole.“

 

Nevysvetlil ale ani slovom, prečo muži jeho ochranky neurobili vôbec nič, aby vraha-teroristu zadržali!

 

Nemecko sa už dávno stalo krajinou, kde je na každom mieste a kedykoľvek možné, že tam vypukne nový Solingen!

Občania to dobre vedia – len politici o tom mlčia!  

 

Viktor Orbán robí pre ochranu svojich občanov pred vraždiacimi a znásilňujúcimi migrantmi neporovnateľne viac ako celá nemecká vláda pre ochranu svojich občanov v podobných prípadoch!

 

Jeho metóda je jednoduchá - odmieta ich prijať!