Nemeckí politici "úspešne" zneužívajú prebiehajúce ME vo futbale na propagáciu svojej stroskotanej politiky a myslia si, že ľudia sú hlupáci!!!

01.07.2024 11:12

Majstrovstvá Európy vo futbale v Nemecku zatiaľ sa ukázali ako úplne úspešné. Športový výkon nemeckej reprezentácie s dvoma výhrami z dvoch zápasov vyčarí úsmev na tvári všetkým a dobrú náladu šíria aj pochody fanúšikov z rôznych národov.

 

Práve túto dobrú náladu v krajine – aká už roky nebola, pričom čoraz viac upadá – teraz hanebne zneužívajú vládni politici, a rýchlo všade v médiách a na hriskách, kde sú zápasy nemeckej Nationalelf, ukazujú svoje umelo nadsadené úsmevy a pokúšajú sa národu lživo nahovárať, aké je v Nemecku všetko úžasné. Pritom chcú dosiahnuť len to, aby to všetko pozitívne z ME prekrylo a zakrylo ich nespočetné politické zlyhania.

 

Stačí si v týchto dňoch v Nemecku pripomenúť „sladkasté“ táranie hlúpostí ministerky vnútra Nancy Faeser, či generálneho tajomníka SPD Kevina Kühnerta, alebo nezmyselné rečičky kancelára Scholza.

 

To všetko má len jedno spoločné posolstvo:

 

Majstrovstvá Európy môžu zabezpečiť, aby sa Nemecko konečne opäť spojilo. Ponúka šancu vyjsť z turnaja ako silnejšie jednotné spoločenstvo. Inak by došlo len k oddeľovaniu spoločnosti, najmä medzi východom a západom krajiny.

 

„Majstrovstvá Európy nám ponúkajú skvelú príležitosť spojiť sa a osláviť futbalový festival v srdci Európy. Toto je znamenie, ktoré v týchto časoch potrebujeme."

tresla v médiách spolková ministerka vnútra Nancy Faeser, ktorá robí svojou katastrofálnou migračnou politikou práve to, čo Nemcov, či na východe alebo západe, čoraz viac frustruje – kriminálnych a ilegálnych migrantov ponecháva v krajine.

 

To, že politici z SPD, Zelených a FDP sa teraz správajú pokojne tak, akoby bolo v krajine takmer všetko v poriadku a vytrubujú, že úspešná športová udalosť môže obnoviť rozbité mosty, je arogancia a cynizmus non plus ultra.

 

Chcú dať voličom ilúziu krásneho ideálneho sveta – a to takým spôsobom akoby brali občanov za bláznov a hlupákov.

 

Členovia vládneho kabinetu vôbec nie sú v pozícii, aby sa v súčasnej katastrofálnej situácii tvárili nevinne a ukazovali prstom na iných „zlých“ ľudí (napr. na Putina, Orbána, Alice Weidel) a na iné zlé krajiny (napr. na Rusko, Čínu) a tvrdili, že oni sú všetkému zlému na vine.

A v prípade pochybností v tomto smere, obviňujú dokonca aj vlastných voličov, ktorých je však čoraz menej.

 

To, že Nemecko je politicky extrémne rozdelené a politicky priam nenávistne polarizované, je jednoznačne zodpovednosťou členov vlády.

 

Katastrofálny výkon etablovaných strán sa dá zlepšiť len politikou orientovanou na ľudí, ale za žiadnych okolností nie úspešným futbalovým turnajom. A najmä preto nie, že podľa ich vlastných vyjadrení by sa ME aj tak nemalo politizovať.

 

Ale nemecká vláda práve to bezočivo a arogantne robí – ale ľudia nie sú hlupáci! Pritom oveľa skôr je to práve naopak!