Nemecká polícia je už takmer bezmocná voči kriminalite migrantov, ktorá ohrozuje občanov aj na uliciach a preto ich aj takouto formou varuje

29.07.2024 19:56

Polícia dáva základné odporúčania pre preventívne správanie na verejnosti, konkrétne v Kolíne n. R., kde je veľmi vysoká kriminalita migrantov, ale platí to aj pre celé Severné Porýnie-Westfálsko, kde je najvyššia kriminalita zo všetkých spolkových krajín. Mimochodom, Japonsko je jednou z krajín, kde úrady dôrazne varujú japonských turistov, ktorí cestujú do Nemecka, aby si dávali veľký pozor všade kde budú, lebo je tam nebezpečné vysoká kriminalita.

 

Vyhlásenie kolínskej polície k občanom:

 

Keď ste na verejnosti, buďte pozorní a dobre si všímajte svoje okolie a nenechajte sa rozptyľovať počúvaním hlasnej hudby v slúchadlách alebo používaním smartfónu alebo podobne. To totiž môže potenciálne prehlušiť zvuky pochádzajúce z nebezpečných okolností, ktoré vás môžu na ulici práve ohroziť. 

 

Ak pociťujete strach alebo neistotu, má zmysel tento pocit uznať a nepotláčať ho. Tento pocit nás varuje pred možnými nebezpečenstvami a je podnetom, aby sme sa správali inak a zmenili tak situáciu.

 

Ak sa v nejakej situácii cítite nepríjemne, napr. v blízkosti  jednotlivých ľudí alebo skupín, hľadajte fyzický odstup alebo sa situácii urýchlene vyhýbajte.

V niektorých prípadoch má zmysel ísť ďalej obchádzkou alebo ísť neskoršou električkou.

 

Používajte radšej svetlé, rušné a osvetlené ulice ako kratšie, tmavé a osamelé cestičky.

 

Ak vás obťažujú, vyhrážajú sa vám, sledujú vás alebo vás skutočne napádajú, nebojte sa kričať tak hlasno, ako len dokážete. Vykrikujte frázy ako „Nedotýkajte sa ma“ alebo „Prepadli ma“ namiesto toho, aby ste kričali slovo „Pomoc“.

 

Hovorte priamo a konkrétne s ľuďmi, ktorí vám môžu pomôcť, napríklad: „Vy v červenej bunde, zavolajte políciu!“ Vďaka tomu si ostatní ľudia vo vašom okolí uvedomia situáciu a môžu vám pomôcť alebo zorganizovať pomoc.

 

V nebezpečných situáciách neváhajte zavolať na tiesňovú linku polície „110“.

Ak ste sa stali obeťou lúpeže, zapamätajte si podrobne popis páchateľa a postup jeho konania a ihneď vytočte „110“. 

      

Ak ste boli svedkom trestného činu, dajte o sebe hneď vedieť a dajte sa k dispozícii polícii ako svedok.

 

 

Z tohto doslova naivného vyhlásenia polície vidno jej bezmocnosť a neschopnosť mať nemecké mestá pod kontrolou. V Nemecku sa mnohé mestské časti stali už také nebezpečné, ako sú najkriminálnejšie štvrte amerických miest!

 

Aj to má na svedomí Angela Merkel, po ktorej akoby sa zavrela voda. Neukazuje sa nikde na verejnosti a k ničomu sa nevyjadruje.