Najčítanejšie médium Nemecka, pro-Biden Bild odrazu dal titulok: Má Trump tak trochu pravdu, keď hovorí o zmanipulovanom procese?

02.06.2024 20:50

Bild celé roky doslova štval a podnecoval proti Donaldovi Trumpovi v nespočetných článkoch a pritom klamal a prekrúcal fakty. Bidena a Demokratov vyzdvihoval priam až do neba.

 

Preto je nečakaným a absolútnym prekvapením jeho včerajší článok s titulkom:

„Manipulierter“ Prozess:  Hat Trump doch ein bisschen recht?

 

 

V ďalšom dávam  to podstatné z článku v Bilde:

 

„Čo je pravdy na tvrdeniach exprezidenta Trumpa o procese v New Yorku proti nemu?

Donald Trump bol uznaný vinným 34-krát a reagoval tak, ako ho poznáme: V  úlohe obete.

 

„Bol to súdny proces pred skorumpovaným sudcom s konfliktom záujmov. Je to zmanipulovaný proces, hanba,“ tvrdil.

Len jedno z mnohých obvinení exprezidenta. Kontrola BILDu: Je možno na niektorých tvrdeniach niečo pravdy?

 

Trumpove tvrdenie 1: Za procesom stojí Biden

 

Proces sa konal v Manhattane, prakticky v bašte Demokratov. V roku 2020 tam 85 percent hlasovalo za Bidena. Sudca nedovolil presunúť proces inam. Takže Trump má pravdu.

 

"Bidenova administratíva to tak zariadila, aby  poškodila protivníka," povedal Trump po svojom odsúdení.

Teda aj toto tvrdenie Trumpa možno akceptovať.

Lebo Trump pravdivo argumentuje nasledovne:

 

Hlavný prokurátor Alvin Bragg je Demokrat, rovnako ako ďalší prokurátor, Matthew Colangelo, ktorý predtým pracoval na Ministerstve spravodlivosti USA pod vedením Bidena a už predtým sa zaoberal prípadmi Trumpa.

 

Manhattanský prokurátor Bragg je síce štátny zamestnanec, ktorý sa nezodpovedá prezidentovi,

ale je tiež pravda, čo povedal Trump: Bragg predložil prípad na súd po tom, čo jeho predchodca Cyrus Vance Jr. odmietol tak urobiť. Kritici to považujú za najsilnejší náznak toho, že obžaloba mohla byť politicky motivovaná.

 

Teda aj tu Trump právom hovorí o zmanipulovanom procese.

 

Tvrdenie Trumpa č. 2: Sudca bol zaujatý

 

Trump a jeho právnici sa pokúsili o vylúčenie sudcu Juana Merchana z procesu. Dôvod: Jeho dcéra pracovala ako poradkyňa pre prominentných Demokratov.

 

To je pravda: Loren Merchan je prezidentkou Authentic Campaigns, politickej poradenskej firmy so sídlom v Chicagu. Medzi ich zákazníkov patria prominentní úhlavní nepriatelia Trumpa, ako napríklad štátny zástupca Adam Schiff. Ten bol hlavným prokurátorom v prvom procese Impeachmentu proti Donaldovi Trumpovi.

 

O tom, že sudca Merchan podporuje Demokratov, je ešte viac dôkazov. Okrem iného daroval Demokratom na predvolebnú kampaň v roku 2020 peniaze.

 

Na vyhovenie žiadosti o zaujatosť to však nestačí. Gestorský výbor dospel k záveru, že nič nenasvedčuje tomu, že by to alebo činnosť sudcu alebo jeho dcéry mala vplyv na výsledok konania.

To bol ďalší „úder pod pás“ od Demokratov Trumpovi.

 

Trumpove tvrdenie 3: „Náhubok“

 

Trump povedal, že bol úplne „umlčaný“ sudcovským „rozkazom“. Počas procesu tvrdil, že on o prípade vôbec nesmie rozprávať. Zároveň povedal: "Ale iní ľudia môžu o mne hovoriť." A 23. apríla povedal: "Toto je úplne protiústavné!"

 

Pripomíname, že bol obvinený z falšovania obchodných záznamov a nepravdivých vyhlásení – ide o trestné činy, ktoré sa však zvyčajne trestajú len ako priestupky. Okrem toho uplynula aj premlčacia lehota týchto poriestupkov.

 

Prokurátor Bragg ale označil tieto obvinenia za zločin a obišiel premlčaciu lehotu tým, že povedal, že boli vznesené s „úmyslom“ spáchať iný zločin: Konkrétne sprisahanie s cieľom ovplyvniť voľby v roku 2016.“

 

 

 

Toľko k článku z Bildu, v ktorom toto vplyvné  médium síce nepriamo, ale jasne dalo najavo – ako jediné z nemeckého prosystémového mainstreamu – že Demokrati proces proti Trumpovi dokonale zmanipulovali.

 

Mám o tom svoj názor, prečo tak Bild urobil a som si dokonca istý, že je správny, ale na tomto mieste teraz nebudem o tom ďalej hovoriť, je to na veľa ďalších riadkov.

 

Jedno je ale isté, že to čo Bild napísal, sa  dostane aj do mnohých západných médií a samozrejme aj v USA,  lebo Bild je najčítanejšie médium v Európe…….