Model mierového rozdelenia ČSR môže byť príkladom pre opätovné rozdelenie Nemecka! Vláda má totiž veľké obavy z rastúcej sily AfD

02.08.2024 18:54

Často je to tak, že najprv mainstream navrhuje to, čo sa vláda ešte obáva sama vysloviť a po krátkom čase sa toho chopia systémoví politici a začnú to presadzovať.

 

Zdá sa, že k niečomu takému teraz môže prísť aj v Nemecku. Tak, ako sa to už neraz udialo aj v minulosti.

 

Portál APOLLO NEWS informoval, čo si o tom myslí systémový redaktor Correctivu Marcus Bensmann, zarytý odporca AfD. Veľmi mu záleží na udržaní  (údajne) neobyčajne „úspešného modelu“ Západu, ktorého samozrejmou súčasťou je aj Nemecko.

 

Tento prozápadný zaslepenec vôbec nevidí, že v tomto modele ide o trvalú a podľa všetkého aj večnú okupáciu Nemecka západnými mocnosťami, a že len preto Nemecku už čoraz viac vniká do hlbokej ekonomickej represie, ktorú medzičasom priznávajú aj niektoré prosystémové prieskumove inštitúty.

 

Bensmann je politicky veľmi aktívny na svojom kanáli sociálnych médií od mája.

Jeho devótne vazalský vzťah k USA ho teraz podnietil k tomu, aby tweetoval svoju pre západnú časť Nemecka „spásonosnú“ ideu:

 

„V súčasnej situácii by sme mali uvažovať o rozchode západu s východom  Nemecka. Nemôže sa stať, že väčšina bývalých občanov NDR, ktorí tvoria len 1/6 celkovej populácie Nemecka, zničí úspešný model Spolkovej republiky svojim vstupom na Západ. 

Československo nám ukázalo cestu optimálneho rozchodu.“

 

Politické rozdiely a latentné rozdiely v zriadení NSR medzi Západom a Východom ukazujú, že obyvateľstvo východného Nemecka chápe veľmi dobre pozadie „modelu tzv. úspechu NSR. Tamojší občania vidia oveľa jasnejšie a odmietajú čoraz silnejšie amerikanizovanie Nemecka. Prevažná väčšina z nich odmieta vojnu na Ukrajine a aj prozápadnú a protiruskú politiku vlády, ktorá nezodpovedá záujmom ľudí.

 

Ktovie, koľko občanov v starých spolkových krajinách tiež nebude mať radosť z Bensmannovej žiadosti o rozluku západu a východu Nemecka?

Som presvedčený, že ich bude veľmi veľa!