Mirror: Putin napadol vzdušný priestor EÚ – boli v ňom spozorované ozbrojené stíhačky Ruskej federácie

16.08.2024 17:55

Nemecké médiá k tomu uvádzajú:

„Britský Mirror momentálne informuje o veľmi desivých udalostiach. Podľa britských novín ruský prezident Vladimir Putin opäť nebezpečne vtrhol do vzdušného priestoru EÚ.

 

Niekoľko ruských stíhačiek bolo spozorovaných nad Rakúskom a neďaleko nemeckých hraníc. Formácia sa údajne skladala z dvoch TU-22 Backfire a niekoľkých SU Flankers.

 

Ale našťastie nemecké letectvo dokázalo zachytiť dva ruské nosné bombardéry, ktoré boli vyzbrojené nadzvukovými raketami. Nemecké letectvo – Luftwaffe - informovalo o incidente na svojich webových stránkach.

 

Strach zo svetovej vojny narastá po spozorovaní ozbrojených Putinových stíhačiek (nezmyselná lživá protiruská propaganda – pravdou je, že čoraz viac Nemcov a Rakúšanov je presvedčených, že  za rastúcu hrozbu svetovej vojny je zodpovedný Západ a USA, lebo ich neprestávajúce dodávky zbraní Kyjevu, s ktorými Ukrajinci už prenikli aj na ruské územie, napokon budú príčinou, že Moskva zaútočí na územia Západu – moja poznámka).“

 

Podľa Mirror je Tupolev TU-22M3 nadzvukový strategický a námorný útočný bombardér s dlhým doletom vyvinutý v 60. rokoch minulého storočia. NATO mu dalo kódové označenie „Backfire“. Podľa "Mirror" "SU Flanker" odkazuje na Suchoj SU-27, ktorý má kódové označenie NATO "Flanker". 

 

Mirror uvádza aj to, že to bol prvý spozorovaný prípad, že do vzdušného priestoru EÚ vnikli ruské vojnové lietadlá, naplno vyzbrojené.