Minister Pistorius divoko bije na vojnový poplach: „Putin dramaticky buduje svoje ozbrojené sily. Je nebezpečím pre demokraciu Západu“

02.10.2024 16:30

Nemecký minister obrany Pistorius vytrvale opakuje občanom - a tak chce vybudiť ich strach z Ruska - že Moskva chce vojensky napadnúť Nemecko.

Vladimír Putin už dávno klasifikuje Nemecko ako stranu konfliktu vzhľadom na jeho podporu Ukrajine a na dodávky nemeckých zbraní Kyjevu.

 

Aj keď kancelár Scholz odmietne použitie nemeckých zbraní na ruskom území, situácia sa už sotva dá vyhladiť. Teraz minister obrany Pistorius bije na poplach a varuje pred dramaticky rastúcou údernou silou ruských ozbrojených síl.

 

Ministerstvo obrany chce v Litve zriadiť vlastnú brigádu na ochranu východného krídla NATO. Očakáva sa, že od roku 2027 tam bude umiestnených takmer 5000 nemeckých vojakov. Minister Pistorius vo svojom prejave v litovskom parlamente zdôraznil naliehavosť tohto projektu – pretože riziko, ktoré predstavuje Putin pre Západ, je podľa neho čoraz väčšie.

 

Pritom opak je pravdou – NATO, USA a Západ predstavujú čoraz väčšie ohrozenie Ruska!

 

„Vidíme, ako Rusko rýchlo zvyšuje výrobu zbraní a dramaticky buduje svoje ozbrojené sily. To všetko nenecháva žiadne pochybnosti o tom, že pre Putinovo Rusko, je Ukrajina len začiatok. Ukrajina bola budíčkom, možno už posledným, ktorý sme dostali,"

vyhlásil v Litve Pistorius.

 

Nemecký mainstream podporuje  ministra a píše:

 

„Putin chce podkopať sociálnu súdržnosť v EÚ a NATO a rozdeliť tak spojenectvá. Demokratický spôsob života je tŕňom v oku Kremľa a všeobecnému nepriateľovi. Z tohto dôvodu je mimoriadne dôležité rýchlo zriadiť našu bojovú skupinu a pevne ju ukotviť v Litve.

Vladimír Putin v septembri oznámil, že už tretíkrát od začiatku útočnej vojny opäť zvýši počet vojakov vo svojich ozbrojených silách. Do decembra by mala mať armáda 2,389 milióna ľudí vrátane 1,5 milióna vojakov. Na začiatku vojny bol počet ruských vojakov niečo vyše milióna.

Pistorius v Litve opäť potvrdil záväzok Nemecka voči Ukrajine.“

 

„Nemecko bude naďalej poskytovať podporu Ukrajine. Je to v našom národnom záujme a pre mňa osobne dôležitá vec," povedal minister obrany.

 

Bernhard Siedler komentoval výroky Pistoria takto:

 

„História ukazuje, že Rusko nikdy nezaútočilo na Nemecko. Politika „červenej“  nemeckej vlády a červeného nemeckého „ministra vojny“ viedla k tomu, že Rusko teraz považuje Nemecko za nepriateľa č. 1 v Európe. Preto prijíma potrebné opatrenia. 

 

V Nemecku potrebujeme mier a odzbrojenie! SPD zohrala významnú úlohu už v prvej svetovej vojne schválením vojnových kreditov. 

 

Spojenie SPD a KPD v roku 1932 mohlo zabrániť druhej svetovej vojne. 

SPD a Zelení umožnili nasadenie nemeckých vojakov v juhoslovanskej vojne. Vojna, vojna,.. . . a vždy je v tom SPD.“