Mainstream zúri: Ďalšia škandálna cesta politikov AfD do Ruska! Proputinovská akcia v Kaliningrade a za nemecko-ruské priateľstvo!

26.06.2024 11:05

Poslanci AfD pricestovali demonštrovať do ruskej exklávy Kaliningrad –  a to v sprievode s ruskými médiami. Zábery televízie ich ukazujú,  ako stoja na centrálnom námestí a mávajú vlajkami, ktoré sú z polovice ruské a z polovice nemecké.

 

Do Kaliningradu cestovalo niekoľko poslancov a predstaviteľov AfD. V sprievode ruských televíznych staníc a médií demonštrovali za večné nemecko-ruské priateľstvo a proti západným „hodnotám“ ( a to sú predovšetkým svetovláda dolára a hegemónia USA).

 

Nemecký mainstream pobúrene:

„Členovia AfD sa natískali Moskve bez ohľadu na Putinovu útočnú vojnu proti Ukrajine a bez ohľadu na masívne sankcie voči Rusku zo strany Nemecka a EÚ.“

 

Viacerí významní predstavitelia AfD boli od 16. do 21. júna v ruskom Kaliningrade.

Medzi nimi: Hans-Thomas Tillschneider, poslanec krajinského parlamentu AfD, Sasko-Anhaltsko a podpredseda spolku Sasko-Anhaltsko, ako aj poslanec krajinského parlamentu Frank Otto Lizureck (tiež Sasko-Anhaltsko).

Cesty sa zúčastnili aj predstavitelia AfD Philip Steinbeck, ktorý je v okresnom zastupiteľstve Ludwigslust-Parchim (Meklenbursko-Predpomoransko), a Guido Borkowsky, ktorý v roku 2023 kandidoval na starostu za AfD v Bad Schmiedebergu (Sasko-Anhaltsko).

 

Do Kaliningradu cestovalo celkovo 18 členov AfD vrátane piatich poslancov krajinského parlamentu.

A to nezostalo nepovšimnuté:

Niekoľko ruských médií zachytilo cestu AfD-Nemcov a predovšetkým ich dlhú proruskú kampaň s vlajkami na Námestí víťazstva v Kaliningrade.

 

"Chceme priateľstvo - priateľstvo Nemecko – Rusko. A to priateľstvo navždy,"

povedal Steinbeck do kamery ruskej televíznej stanice Kaskad TV.

 

 A k nemu sa hneď emocionálne pridružil aj Tillschneider:

 „Hovoríme nie a nie, nechceme rozbiť vzťah s Ruskom!“

 

A k ich výpovediam sa potom pridala aj prekladateľka, Nemka Natalie V., ktorá predstaviteľov AfD sprevádzala a v dokonalej ruštine povedala:

 

"V súčasnosti neexistuje adekvátna vláda, ktorá koná v záujme nemeckého ľudu, v záujme Nemecka, pretože táto vláda, ako viete, je len vazalom Ameriky."